Loading...

Întâlnirea fraților franciscani din Roma

Întâlnirea a fost considerată de către toți participanții foarte importantă și binevenită din perspectiva aproprierii și cunoașterii reciproce.

Frații franciscani la întâlnirea cu titlul „Mergând împreună”.

Distribuie cu:

Sâmbătă 12 noiembrie 2016, la Colegiul „San Lorenzo da Brindisi” a Fraților Minori Capucini, a avut loc întâlnirea anuală a fraților franciscani din Roma, organizată de Conferința Vicarilor Generali ai primului Ordin și al celui de-al Treilea Ordin Regular (T.O.R.)

„Mergând împreună”, acesta este titlul întâlnirii care, pentru al doilea an consecutiv, a reunit la Roma pe toți frații franciscani ce aparțin familiilor religioase ale primului Ordin (Frații Minori, Frații Minori Conventuali și Frații Minori Capucini) și ai T.O.R.-ului. Au participat circa 250 de frați.

Întâlnirea fraternă a fost deschisă la ora 09.30 prin proiectarea unui material video pregătit special pentru această ocazie, în care s-au putut viziona diferite experiențe comune pe care le fac frații în locurile în care slujesc Biserica și poporul lui Dumnezeu.

A urmat salutul fr. Štefan Kožuh, vicarul general al capucinilor, urmat de un moment de rugăciune care s-a încheiat cu reînnoirea profesiunii religioase.

Un moment important al întâlnirii l-a constituit și conferința Mons. Rubén Tierrablanca, frate minor mexican, Episcop și Vicar Apostolic de Istanbul, care a vorbit despre reconcilierea între diferitele culturi.

După un moment de pauză, participanții s-au reunit în amfiteatru unde au ascultat câteva cântece interpretate de către un grup de frați, numit „Fa Minore”.

Împărțirea pe grupuri și dialogul care a urmat pe marginea reflecției propuse de Excelența Sa, Mons. Rubén Tierrablanca, a constituit, de asemenea, un prilej important de împărtășire, apropiere și cunoaștere reciprocă.

Întâlnirea, considerată de către toți participanții foarte importantă și binevenită din perspectiva aproprierii și cunoașterii reciproce, s-a încheiat cu prânzul.

(traducere din limba italiană de fr. Virgil Blaj)

∗∗∗

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: