Loading...

Întâlnirea Federației CEF la Roman

În perioada 21-25 mai 2018 în conventul „Sfântul Francisc” din Roman a avut loc întâlnirea Federației CEF (Federația Europei Centrale).

Frații din CEF la Roman

Distribuie cu:

Au fost prezenți toți membrii Federației Europei Centrale (de Federația CEF aparțin: Germania, Austria, Elveția, Olanda, Croația, Slovenia și Suedia), cu excepția delegatului misiunii scandinave. Adunarea a fost prezidată de fr. Bernhardin Seither, Ministru provincial al Provinciei „Sfânta Elisabeta” din Germania. La întâlnire a participat  Custodele provincial al Custodiei „Fericitul Agnello de Pisa” din Marea Britanie și Irlanda, fr. Ciprian Budău, (pentru prima dată), precum și Asistentul general CEF, fr. Miljenko Hontić.

De data aceasta adunarea s-a desfășurat în afara teritoriului CEF, deoarece întâlnirea a fost găzduită de Delegația fraților români din Germania. Așadar, membrii CEF au fost invitați în România, pentru a cunoaște mai bine realitatea Provinciei gazdă. Temele discutate au fost următoarele: actualizările circumscripțiilor, informări venite de la Curia generală și noutățile din Ordin, evaluarea ultimei întâlniri a postnovicilor și programarea următoarei reuniuni, pregătirea pentru Capitulul general extraordinar și calitatea vieții fraterne în jurisdicțiile Federației.

O zi a fost dedicată vizitării câtorva convente ale Provinciei: Nisiporești (unde se află mormântului Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal) și Cacica; apoi au fost vizitate câteva mănăstiri ortodoxe, printre care Voroneț („capela sixtină” a Europei de Est); la sfârșit a fost vizitată mănăstirea surorilor Clarise. O seară a fost dedicată vizitării centrului social „Fundația Pacea” și „Green Time”.

După întâlnire, Ministrul provincial de Germania și Asistentul general CEF l-au întâlnit pe Ministrul provincial de România, fr. Teofil Petrișor, în prezența delegatului fraților români din Germania, fr. Gabriel Budău, și consilierul provincial responsabil cu delegația din Germania, fr. Ștefan Acatrinei, pentru a discuta despre procesul de colaborare mai strânsă între frații din Germania.

[ *** ]

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: