Loading...

Întâlnirea Comisiei pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului la Bacău

Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune către Duhul Sfânt după care fr. Cătălin Fabian le mulțumește membrilor comisiei pentru bunăvoința colaborării.

Responsabilii din Comisia pentru pastorația tinerilor și promovarea vocațiilor la Bacău.

Distribuie cu:

În cursul zilei de 6 martie 2017, la sediul Curiei Provinciale, în Conventul „Sfântul Iosif”, din Bacău, s-a reunit Comisia pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului.  Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune către Duhul Sfânt după care fr. Cătălin Fabian le mulțumește membrilor comisiei pentru bunăvoința colaborării.

În cadrul celei de-a doua întâlniri a comisiei s-a pus accentul pe câteva aspecte ce țin de organizarea campusului vocațional „Veniți și Vedeți” în perioada 20-22 aprilie a.c., ce va avea loc la Roman. Alte două aspecte discutate au fost acelea ale organizării campusului din vară cu tinerii din parohiile franciscane și, pentru o mai bună și fructuoasă comuniune franciscană, s-a propus o omogenizare a catehezelor organizate de părinții responsabili cu adolescenții și tinerii.

Cât privește campusul vocațional din cadrul seminarului minor, de organizarea lui se va ocupa fr. Alin Burlacu, formator în cadrul Liceului, ajutat fiind de ceilalți membri ai echipei formative. Organizarea presupune invitația ce va fi trimisă în toate parohiile din Dieceza de Iași prin care sunt așteptați băieții din clasa a VIII-a, pentru o mai bună cunoaștere a realității franciscane și pentru luarea unei decizii inițiale în viața lor.

Cu privire la organizarea campusului din vară cu tinerii din parohiile franciscane, se dorește o consultare în prealabil a tuturor fraților din parohiile noastre care se ocupă în mod direct cu pastorația tinerilor, consultare ce se vrea a fi programată pe data de 3 mai a.c., în cadrul căreia se vor discuta aspecte organizatorice cât privește spațiul și locația acestui campus, tematica propusă și găsirea unui relator pentru a completa programul unui viitor campus.

La final, întâlnirea s-a terminat cu o rugăciune prin care i-am încredințat lui Dumnezeu proiectele și activitățile noastre pentru a duce la îndeplinire lucrarea sa.

Album Foto:

Distribuie cu: