Loading...

Întâlnire formativă la Bacău

Miercuri, 18 noiembrie 2020, a avut loc întâlnirea guardianilor şi a parohilor franciscani conventuali la Curia provincială din Bacău.

Întâlnirea guardianilor și a parohilor la Curia provincială din Bacău

Distribuie cu:

În discursul introductiv, la ora 9.00, părintele provincial Damian-Gheorghe Pătraşcu a subliniat câteva aspecte din Proiectul provincial cvadrienal 2020-2024. Scopul acestui proiect îl constituie încurajarea transformării și maturizării continue prin formarea permanentă. Invitația părintelui a fost să vedem dincolo de dificultăți, prin disponibilitate și maturizare personală, pentru a putea construi cât mai frumos viața noastră fraternă.

A urmat la ora 9.30 prima conferință susținută de părintele Lucian Horlescu, președinte al Comisiei pentru formarea permanentă în următorii patru ani. El a accentuat, mai întâi, câteva idei din scrisoarea adresată tuturor fraților din partea Comisiei. Ideea de fond a fost aceea ca fiecare să încerce să se cunoască mai bine, pentru a construi comunități „sănătoase”. Iar punctul de plecare și de referință e întotdeauna casa clădită pe stâncă, adică pe Isus Cristos.

Părintele a sintetizat apoi cele trei tematici din Proiectul provincial cvadrienal, și anume: identitatea (personală și comunitară), fraternitatea (autenticitate și coerență în stilul de viață asumat) și fraternitatea misionară (a duce oamenilor vestea cea bună prin carisma noastră franciscană). Pe baza acestor considerații au fost adresate participanților și anumite întrebări pentru reflecție.

La ora 11.30 a fost celebrată Sfânta Liturghie, cu gândul părintelui provincial inspirat din lectura cuvântului evanghelic al zilei.

După prânz, de la ora 14.30, frații s-au întâlnit pentru o împărtășire în plen a reflecțiilor avute pe baza temelor date. Fiecare a încercat să sublinieze un aspect pe care l-a considerat mai important și a prezentat, pe scurt, comunitatea din care face parte.

De la ora 16.00 a avut loc cea de-a doua conferință a părintelui Lucian Horlescu, tratând despre conflicte și soluționarea lor. Au fost prezentate câteva modalități comportamentale, punctul principal fiind anumite idei pentru soluționarea conflictelor care se pot naște.

Întâlnirea s-a încheiat cu salutul adresat de părintele provincial tuturor fraților din comunitățile Provinciei și cu mulțumirea adresată bunului Dumnezeu pentru momentele de creștere fraternă trăite în această zi. Domnul să ne dăruiască pacea sa, pentru a putea face întotdeauna binele!

Album Foto:

Distribuie cu: