Loading...

Întâlnire de serie

Într-un cadru natural mirific, încărcat de spiritualitate franciscană, a avut loc în perioada 8-10 august 2022, întâlnirea seriei de noviciat 1994-1995, la conventul „Preasfânta Treime” de la Pârâul Rece (jud. Brașov).

Întâlnire de serie la Pârâul Rece

Distribuie cu:

Această întâlnire a început cu o oră de rugăciune în prezența Sfântului Sacrament în care cei prezenți au mulțumit Domnului pentru darul vocației. După acest moment înălțător a urmat o agapă frățească, fiecare participant depănând amintiri frumoase, atât din timpul noviciatului de la Prăjești, cât și din timpul studenției de la Roman.

A doua zi a întâlnirii a început printr-o Sfântă Liturghie concelebrată de frații preoți, avându-l ca celebrant principal pe pr. Anton-Daniel Lucaci, care la omilie a subliniat bucuria de a fi împreună și bucuria de a-l urma pe Cristos, atât prin viața consacrată, cât și prin viața de familie. La această întâlnire unul dintre colegi a participat împreună cu familia sa. Un gând și o rugăciune au fost îndreptate spre Dumnezeu și pentru colegii care între timp au trecut din această lume la cele veșnice.

Din varii motive mulți nu au putut fi prezenți la întâlnire, fie din cauza distanței, fie că aveau anumite activități importante care nu sufereau amânare. Au reușit să fie prezente doar 9 persoane; 6 preoți (Blaj Ioachim, Butacu Ioan, Herciu Anton, Iacob Fabian, Lucaci Daniel-Anton, Pal Cristian), 2 frați religioși (Demșa Francisc și Loțcu Ștefan) și un laic (Butacu Silvestru).

Alături de acest grup s-a alăturat un fost coleg  care momentan se află în străinătate care prin cântecele interpretate la acordeon  a înveselit atmosfera, provocându-i pe cei prezenți să i se alăture cu vocea.

La Liturghia de încheiere, pr. Fabian Iacob a mulțumit în primul rând lui Dumnezeu pentru bucuria de a fi împreună cele trei zile, mulțumind și pentru ospitalitatea deosebită a părintelui Ioan Butacu, a fraților novici și a preoților din acest frumos și minunat convent, care pe parcursul acestor zile ne-au făcut să ne simțim foarte bine și să ne reumplem „bateriile” pentru a continua fiecare misiunea pe care o are de îndeplinit acolo unde Dumnezeu l-a pus.

Distribuie cu: