Loading...

Instituire de lectori și acoliți la Institutul Teologic Franciscan din Roman

În cadrul omiliei, fr. Teofil Petrișor, Ministrul provincial, a ținut să sublinieze însemnătatea acestui moment și, potrivit Evangheliei zilei, a subliniat importanța dăruirii în slujirea Domnului.

Instituire de lectori și acoliți la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Distribuie cu:

Ziua de 25 aprilie 2017, zi în care a fost sărbătorit sfântul Marcu – evanghelist, a reprezentat pentru Provincia franciscană și pentru Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman un moment de bucurie, întrucât 9 frați studenți, în cadrul Sfintei Liturghii prezidată de Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, au primit un dar deosebit ce a constat în instituirea lor ca lectori și acoliți (5 lectori și 4 acoliți).

În cadrul omiliei, fr. Teofil Petrișor, Ministrul provincial, a ținut să sublinieze însemnătatea acestui moment și, potrivit Evangheliei zilei, a subliniat importanța dăruirii în slujirea Domnului. Dăruirea nu face referințe în nici un moment la calcule și aproximări omenești, ci, dimpotrivă, presupune o totală disponibilitate care, răspunzând exigențelor timpului și nevoilor de evanghelizare, asigură o constantă prezență a Celui Înviat în mijlocul oamenilor, pentru că nu efortul omenesc, ci Duhul este cel care lucrează la clădirea Împărăției Cerurilor și învață toate.

La sfârșitul liturghiei fr. Marius-Petru Bîlha, rectorul formativ al Institutului, a ținut să-i felicite pe noii lectori și acoliți și să-i mulțumească în mod deosebit Ministrului provincial prin care darul de la Domnul a ajuns la ei, precum și părinților formatori Ioan și Vlad care i-au însoțit pe frați în pregătirea lor. Dumnezeu să facă să crească în toți bucuria dăruirii.

Album Foto:

Distribuie cu: