Loading...

Încheierea pelerinajului antonian

În data de 6 iulie 2018, au fost depuse și încredințate spre mijlocire la mormântul Sfântului Anton din bazilica de la Padova toate intențiile adunate cu ocazia pelerinajului din România.

Intențiile de rugăciune la mormântul sfântului Anton

Distribuie cu:


ORDINUL FRAȚILOR MINORI CONVENTUALI
Provincia „Sf. Iosif” din România
Curia Provincială
str. Arcadie Septilici, 1A
600234, Bacău (RO)
tel. și fax: [0040]/334.501.041
www.ofmconv.ro
e-mail: secprov@ofmconv.ro
Nr. 198/2018

 

COMUNICAT DE PRESĂ
Încheierea pelerinajului național
cu relicva sfântului Anton de Padova
07 mai-13 iunie 2018

 

Având acordul Conferinței Episcopilor din România, Provincia „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali a organizat în perioada  7 mai – 15 iunie 2018 pelerinajul național cu relicvele sfântului Anton de Padova.

Echipa redacțională a revistei „Mesagerul sfântului Anton”, făcând cunoscut programul pelerinajului, s-a referit și la Scrisoarea către evrei în care se spune că: „Oamenii de credință ai Israelului au mărturisit că sunt străini și călători pe pământ, în căutarea unei patrii” (cf. Evr 11,13-14).

La sfârșitul pelerinajului antonian, în care s-a invocat mijlocirea sfântului Anton de Padova pentru familia creștină, noi Frații Franciscani Conventuali din România, împreună cu pr. Egidio Canil, delegatul Provinciei de Padova cu organizarea pelerinajelor cu relicvele sfântului Anton în lume, ne exprimăm certitudinea că Sfântul nu s-a simțit nicidecum un străin pe meleagurile noastre, dimpotrivă fiind primit pretutindeni cu nespusă căldură și bucurie, s-a simțit ca acasă.

Cu acest prilej, dorim să adresăm un gând de adâncă recunoștință tuturor episcopilor din România care au binecuvântat această inițiativă, precum și tuturor preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor care, într-un fel sau altul, și-au adus aportul la buna organizare a acestui eveniment de credință și, mai ales, au participat activ la rugăciunile și celebrările care au avut loc în comunitățile parohiale și monastice.

În data de 6 iulie a.c., au fost depuse și încredințate spre mijlocire la mormântul Sfântului Anton din bazilica de la Padova toate intențiile adunate cu ocazia pelerinajului din România.

Nutrind speranța că acest eveniment de credință a adus roade vrednice de viața veșnică în inimile tuturor credincioșilor și în sânul familiilor creștine, reînnoind recunoștința noastră, vă asigurăm că vom continua să invocăm mijlocirea Sfântului asupra țării noastre, a familiilor și a tuturor cinstitorilor săi, spre slava lui Dumnezeu și mântuirea tuturor și să vă aducem aproape învățătura sa prin intermediul revistei Mesagerul Sfântului Anton.

Pace și bine!


Pr. Teofil Petrișor, Ministru provincial
Pr. Egidio Canil, Delegatul Provinciei de Padova
Echipa redacțională a revistei „Mesagerul sfântului Anton”

Distribuie cu: