Loading...

Începutul anului de Postulandat

Duminică, 11 octombrie 2020, în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11.00, celebrată de către părintele Vicar provincial, fr. Emilian Dumea, în Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Treime” din Prăjești (BC) a avut loc inaugurarea anului de Postulandat 2020-2021.

Începutul anului de Postulandat la Prăjești

Distribuie cu:

După ce vineri, 9 octombrie, cei doi candidați au avut parte de o zi de reculegere pregătitoare pentru acest moment important din viața lor, în prezența membrilor comunității fraților de la Postulandatul franciscan, a fraților de la Parohie și a unui număr semnificativ de credincioși, aceștia, după ce au terminat Seminarul Liceal Franciscan, lăsându-se inspirați de Duhul Sfânt, s-au angajat cu bucurie să-l urmeze mai îndeaproape pe Cristos, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, începând etapa formativă a anului de Postulandat.

În cuvântul de învățătură, părintele Emilian le-a reamintit postulanților că au fost chemați și aleși de Domnul pentru o misiune bine-determinată, invitându-i și încurajându-i să dea curs chemării lor, lăsând să se manifeste în ei misterul Tatălui care cheamă, al Fiului care trimite, al Duhului care sfințește. Anul de Postulandat deschide itinerariul de formare propriu-zisă la viața consacrată, oferindu-le candidaților posibilitatea de a parcurge un timp dedicat cu precădere cunoașterii personale și discernământului vocațional.

Predica a fost urmată de apelul celor doi candidați și de ritul binecuvântării și al înmânării Tau-lui, semn al mântuirii și al iubirii lui Dumnezeu față de oameni, semnul sigiliului Duhului Sfânt primit la Botez.

La întrebarea Fraților, preaiubiți, ce cereți de la noi? adresată de către celebrant, candidații, Petru-Alin Bogliș și Iulian Sărățanu, au răspuns cu aceste cuvinte: Conduși de inspirația lui Dumnezeu, dorim să trăim viața voastră fraternă și să învățăm din exemplul vostru a-l urma pe Cristos în Ordinul Fraților Minori Conventuali. Învățați-ne să trăim și să perseverăm în rugăciune și în convertirea vieții; să formăm cu voi o singură inimă și un singur suflet în slujirea Bisericii și a fraților, să ne pregătim în imitarea perfectă a lui Cristos Isus, după exemplul Sfântului Francisc sărac, umil și iubitor al crucii. Educați-ne să trăim porunca dragostei fraterne cu răbdare și bucurie.

Să ne rugăm împreună pentru acești doi tineri și pentru noi vocații la viața consacrată și la sfânta Preoție.

Album Foto:

Distribuie cu: