Loading...

Inaugurarea noului spațiu de lucru de la Editura Serafica

Joi, 10 noiembrie 2016, începând cu ora 16:00, a fost inaugurat spațiul în care se desfășoară activitatea de prelucrare și tipărire a cărților și a celorlalte imprimate la Editura Serafica, după ce acesta a fost lărgit și reamenajat, cu scopul de a oferi condiții de lucru mai bune, având în vedere că editura și-a dezvoltat și lărgit progresiv câmpul de lucru.

Editura Serafica: Sfințirea spațiului de lucru al editurii.

Distribuie cu:

Ceremonia, la care au participat diferiți frați ai Provinciei, profesori de la Institutul Teologic Franciscan, elevi ai Liceului Teologic Franciscan, persoane consacrate, angajați ai Editurii Serafica, ai Fundației Pacea și alți invitați, a fost deschisă de salutul părintelui Mihai Afrențoae, directorul Editurii Serafica. A luat apoi cuvântul părintele Adrian Sorin Giurgi, Vicar Provincial, care i-a felicitat pe toți frații care s-au implicat în realizarea acestui proiect, ce favorizează contribuția fraților la înlesnirea accesului la cultură, în general, și la cultura spirituală și teologică, în special.

Primul moment al întâlnirii a fost prefațat de discursul părintelui Mihai Afrențoae în care a făcut o scurtă prezentare a pașilor parcurși în elaborarea și realizarea acestui proiect aprobat de frații Provinciei în Capitulul Provincial Ordinar ce a avut loc în acest an. Totodată a mulțumit tuturor celor care s-au ocupat îndeaproape de punerea sa în aplicare. Ca exemplificare a rezultatelor muncii echipei Editurii Serafica, a urmat prezentarea a două dintre cărțile editate recent: prima, Relatare din Sihem, a scriitorului Isidor Chicet, a fost prezentată de fr. Cristian Clopoțel, și a doua, Evanghelia pentru libertatea ta. Itinerar vocațional, scrisă de card. Carlo Maria Martini, în traducerea fr. Mihai Afrențoae, a fost prezentată de fr. Marcelin Amariei.

Al doilea moment al serii, cel mai important, sfințirea locului, a fost introdus de fr. Daniel Cătălin Romila, responsabilul de coordonarea activității editoriale și cel care a implementat acest proiect, care a mulțumit celor care au muncit efectiv pentru a duce la capăt acest plan, atât fraților din colegiul editorial: părintelui Dumitru Patraș și părintelui Marius Tomulesei, cât și laicilor colaboratori. Ritualul de binecuvântare a fost celebrat de părintele Vicar Provincial, fr. Sorin Adrian Giurgi, împreună cu toți cei prezenți, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru harurile oferite cu îmbelșugare zi de zi și cerându-i sprijinul pentru a putea lucra pentru Împărăția Sa.

Ultima parte a constat într-un moment fratern în timpul căruia toți au putut vizita spațiile Editurii, au împărtășit opinii, pizza și prăjituri.

Album Foto:

Distribuie cu: