Loading...

Huși-Corni: Hramul comunității

În Maria găsim izvorul oricărei vocaţii, descoperind treptat vocaţia personală şi misiunea tuturor copiilor creaţi de Dumnezeu şi încredinţaţi familiei.

Huși-Corni.

Distribuie cu:

Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cereşti la 08 septembrie 2017, hramul bisericii din Huşi-Corni, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18:00, având ca invitat special pe pr. Paul Budău, decan de Iaşi, însoţit în procesiune către altar de un număr de aproximativ 20 de preoţi.

Un mare număr de credincioşi a venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, împreună cu părintele paroh Ieronim Enăşoaie şi părintele vicar Cătălin Rotăraş. Au cântat şi s-au rugat sfintei Fecioare, purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinaţi de părintele nostru paroh Petrică Olariu şi de credincioşii parohiei, având flori în mâini. Ambele comunităţi au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate, aducând cinstire Preacuratei şi mulţumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.

La începutul solemnităţii, părintele decan, celebrantul principal, a invitat pe toţi credincioşii prezenţi să participe cu inima la această celebrare, dând cinstire Preacuratei.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Serafim Romila, care ne-a invitat la o redescoperire a vocaţiei fiecăruia în cadrul familiei. Vocaţia Mariei a fost pregătită cu mult înainte de naşterea sa. Genealogia amintită în evanghelie scoate în evidenţă planul divin pregătit prin atât de multe generaţii, oameni nu toţi sfinţi, oameni ca şi noi. Maria a fost prevestită de virtuţile femeilor Vechiului Testament: umilinţa din regretul Evei, tăcerea Rahelei, binecuvântarea Iaelei, înţelepciunea lui Ruth, curajul Iuditei şi slujirea Estherei. Toate aceste femei sfinte, prezente în picturile bisericii noastre, pregătesc prin pedagogia divină caracterul preasfintei Fecioare, mama şi educatoarea prin excelenţă a tuturor generaţiilor ce se vor succeda în era creştină. În Maria găsim izvorul oricărei vocaţii, descoperind treptat vocaţia personală şi misiunea tuturor copiilor creaţi de Dumnezeu şi încredinţaţi familiei. Slujirea părinţilor nu constă în a le asigura tot confortul, ci în a le oferi valorile educaţiei creştine, descoperind planul divin al vieţii lor. Astfel, speranţa în viaţa veşnică conturează o responsabilitate în viaţa fiecăruia dintre ei.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulţumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezenţa părintelui decan, pentru cuvintele înălţătoare ale părintelui predicator, dar şi pentru prezenţa tuturor preoţilor invitaţi care au mărit frumuseţea sărbătorii.

La invitaţia părintelui decan Paul Budău, ultimul salut l-am adresat Preacuratei prin rugăciunea „Îngerul Domnului”, implorând binecuvântarea finală asupra comunităţii.

Fiecare credincios participant a mulţumit din inimă Preacuratei, depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune şi adresându-i cereri şi mulţumiri.

***

Material apărut pe www.ercis.ro

Album Foto:

Distribuie cu: