Loading...

Huși-Corni: Hramul comunității

Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cereşti, sâmbătă, 8 septembrie 2018, hramul bisericii din Huşi – Corni, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, având ca invitat special pe Preasfinţitul Aurel Percă, însoţit în procesiune către altar de aproximativ 27 de preoţi.

Hramul comunității din Huși-Corni

Distribuie cu:

Un mare număr de credincioşi au venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, împreună cu părintele paroh, Ieronim Enăşoaie, şi părintele vicar, Cătălin Rotăraş. Au cântat şi s-au rugat sfintei Fecioare purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinaţi de părintele nostru paroh, Petrică Olariu, şi de credincioşii parohiei având flori în mâini. Ambele comunităţi au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate aducând cinstire Preacuratei şi mulţumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.

La începutul solemnităţii, Preasfinţitul ne-a invitat pe toţi credincioşii prezenţi să participăm cu inima la această celebrare dând cinstire Preacuratei.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Iosif Bisoc, care ne-a invitat la o redescoperire a atitudinii ce trebuie să o avem în încercările şi problemele vieţii. Încredinţând în mâinile mamei cereşti frământările, necazurile, durerile trupeşti şi sufleteşti, noi vom păşi cu mai mare seninătate pe drumul vieţii, vom avea puterea şi capacitatea să depăşim toate aceste obstacole care vor deveni trepte ce ne vor duce mai aproape de Preacurata. Mângâierile Maicii cereşti ne vor transforma viaţa, iar harurile Fiului său ne vor lumina calea.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulţumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezenţa Preasfinţitului, pentru cuvintele înălţătoare ale părintelui predicator, pentru prezenţa tuturor preoţilor invitaţi care au mărit frumuseţea sărbătorii, dar şi corului care, prin frumoasele cântece interpretate, ne-a învăluit sufletele de atmosfera divină a cerului.

Fiecare credincios participant a mulţumit din inimă Preacuratei depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune şi adresându-i cereri şi mulţumiri.

Album Foto:

Distribuie cu: