Loading...

Hramul conventului și bisericii „Preasfânta Treime” de la Pârâul Rece

Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Mărire Treimei sfinte și nedespărțite acum și-n veșnicie. Amin

Hramul conventului și bisericii „Preasfânta Treime” de la Pârâul Rece.

Distribuie cu:

Cu mare bucurie și încărcătură spirituală frații din conventul Sfânta Treime de la Pârâul Rece au celebrat hramul Bisericii împreună cu un sobor de preoți și mulțime de credincioși veniți din Brașov, Rășnov, Predeal și din alte localități mai îndepărtate.

Cu toții am înălțat laudă lui Dumnezeu Treime, pentru minunile pe care le săvârșește în viața noastră, pentru providența și iubirea pe care ne-o poartă în pelerinajul nostru pământesc spre bucuria veșnică pe care corurile de îngeri, sfinții și întreg universul i-o aduce neîncetat.

Părintele Marius-Petru Bîlha, Rectorul formativ al Institutului Teologic Franciscan din Roman, ne-a ținut cuvântul de învățătură, arătându-ne că misterul Sfintei Treimi învăluie și însoțește întreaga noastră viață spirituală și se manifestă în iubirea față de Dumnezeu și de aproapele.

Sfânta Liturghie, prezidată de părintele Lucian-Mihai Bobârnac, a fost celebrată în partea superioară a Bisericii, care a fost amenajată provizoriu astăzi, spre a-i aduce mulțumire lui Dumnezeu Treime. La sfârșitul Sfintei Liturghii au fost binecuvântații copiii și crinii în cinstea Sfântului Anton de Padova, pe care îl vom sărbători pe 13 iunie.

Agapa fraternă, o tradiție seculară a familiei noastre franciscane, ne-a reunit pe toți după Sfânta Liturghie în incinta conventului.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat fizic și spiritual: postulanților, studenților de la Roman, binefăcătorilor din țară și străinătate.

Vă așteptăm cu drag să-l vizitați pe Dumnezeu Treime, prezent peste tot, dar mai cu seamă în Sfânta Euharistie, să ne vizitați și pe noi, frații, slujitorii lui Dumnezeu și ai dumneavoastră.

Pace și unitate!

Album Foto:

Distribuie cu: