Loading...

Hălăucești: Zi de reculegere

Miercuri, 25 mai 2022, în conventul Nașterea sfintei Fecioare Maria din Hălăucești, a avut loc ziua de reculegere lunară pentru frații franciscani conventuali din comunitățile Buruienești, Cacica, Hălăucești, Nisiporești, Roman (Sf. Anton de Padova) și Viișoara.

Zi de reculegere la Hălăucești pentru frații din zona Roman

Distribuie cu:

Frații au fost întâmpinați cu bucurie de părintele guardian, pr. Daniel-Anton Lucaci, și de ceilalți frați din comunitate. La ora 10.00, după salutul de bun-venit, a urmat meditația centrată asupra misterelor sfintei Fecioare Maria, din cel puțin două motive, înainte de toate, deoarece comunitatea din Hălăucești reprezintă un loc special dedicat cinstirii ei, și, apoi, pentru că suntem în luna mai, lună dedicată cinstirii Mariei.

Meditația, pregătită de pr. Fabian Iacob, a avut ca temă „Lucrarea lui Dumnezeu în Neprihănita Fecioară Maria”, lăsându-ne călăuziți în acest sens de gândirea și de scrierile părintelui franciscan conventual, sfântul Maximilian Maria Kolbe, de la care avem acest text marian uimitor: „Maria este a lui Dumnezeu. Este cu desăvârșire a lui Dumnezeu, până la a deveni aproape o parte a Preasfintei Treimi, deși este o creatură. Nu este doar ancilla, fiica, lucrul, proprietatea lui Dumnezeu, ci și Mama lui Dumnezeu (…) Aici capul mi se învârte (…) aproape că este deasupra lui Dumnezeu, așa cum o mamă este deasupra fiilor și ei îi datorează respect. Neprihănita, Mireasa Duhului Sfânt (…) are același Fiu cu Tatăl Ceresc. Ce familie inefabilă?!”

După meditație a urmat un timp de reflecție și rugăciune personală, iar la 11.45 ne-am adunat în biserica parohială pentru rugăciunea Rozariului și pentru a cânta Litania lauretană și Regina coeli.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o agapă fraternă pregătită de frații comunității.

Album Foto:

Distribuie cu: