Loading...

Hălăucești: Liturghie de învestire

Sfânta Liturghie de învestire a noului paroh la Hălăucești.

Hălăucești

Distribuie cu:

Ziua de duminică, 17 septembrie 2017, nu a fost o duminică obișnuită pentru parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești. Fr. Ion Ciuraru, secondat de numeroși confrați preoți, în frunte cu Vicarul provincial, fr. Adrian Sorin Giurgi, delegat din partea Preasfințitului Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iași, a inaugurat noua sa misiune în calitate de paroh al comunității parohiale din Hălăucești.

Simbolurile misiunii de paroh, crucea, cheia și Sfânta Scriptură, pe care părintele delegat le-a dăruit noului paroh, traduse în limbaj teologic prin imitarea lui Isus Cristos care vine să mântuiască, să păstorească și să predice Vestea cea bună, au scos în evidență frumusețea, noblețea și responsabilitatea misiunii părintelui paroh în mijlocul credincioșilor.

În cadrul prezentării liniilor directoare ale proiectului pastoral, împărtășită și de întreaga comunitate conventuală, în ziua în care Ordinul Franciscan celebrează sărbătoarea Stigmatelor Sfântului Francisc, noul părinte paroh a individualizat, în câteva cuvinte, prioritățile activității sale viitoare, spre binele spiritual al credincioșilor: consolidarea valorilor familiei, educarea conștiinței copiilor, a adolescenților și a tinerilor, asistența persoanelor de vârstă a treia și grija atentă a celor bolnavi, având ca bază de inspirație exemplul Seraficului nostru Părinte Francisc.

Conventul nostru din Hălăucești l-a asigurat pe noul părinte paroh de respectul, stima, încrederea și rugăciunea fraternă stăruitoare în vederea unei misiuni responsabile, fascinantă  și plină de împliniri.

Album Foto:

Distribuie cu: