Loading...

Hălăucești: Jubileu de 25 de ani

Joi, 8 iulie 2021, în Parohia „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăuceşti, şapte surori din Congregaţia „Surorilor Franciscane Misionare de Assisi” i-au mulțumit Domnului pentru cei 25 de ani de slujire.

Hălăucești: Jubileu de 25 de ani de profesiune religioasă

Distribuie cu:

Cu recunoștință în suflet pentru bunul mers al Capitulului provincial, celebrat în perioada 28 iunie-8 iulie 2021, la Valea Mare, ne-am îndreptat spre Hălăucești, având-o în mijlocul nostru pe Superioara generală, sr. Francesca Farina, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu împreună cu surorile care în acest an sărbătoresc 25 de ani de consacrare: sr. Agneza Farțadi; sr. Monica Roca; sr. Tereza Cancel; sr. Terezia Moldovan; sr. Varvara Antal; sr. Veronica Balint; sr. Veronica Cochior.

În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, prezidată de pr. Egidiu Condac, vicar general în Dieceza de Iași, surorile sărbătorite au reînnoit DA-ul spus cu mulți ani în urmă, având încredere neclintită în harul şi fidelitatea Domnului. În același timp, au cerut lui Dumnezeu harul să persevereze până la sfârșit în acest sfânt angajament, depășind împreună cu El toate dificultățile și momentele de încercare care vor veni. Au amintit-o în rugăciunea lor pe sr. Corina-Maria Benko care, departe de țară, nu a putut fi prezentă la sărbătoare, precum și pe sr. Celina Bacoșcă, reîntoarsă în casa Tatălui Ceresc.Surorile au fost încurajate prin cuvinte pline de speranță, atât de pr. Roca Anton, OFMConv. care a făcut omelia, cât și de pr. Egidiu care le-a asigurat de grija, rugăciunea și binecuvântarea Păstorului Diecezei noastre, PS Iosif Păuleț.La bucuria noastră au participat și pr. Emilian Dumea, vicar provincial OFMConv, pr. Alexandru Olaru, pr. Ioan Ciuraru, pr. Felician Tiba și, bineînțeles, pr. paroh al comunității din Hălăucești, pr. Daniel Lucaci, precum și ceilalți preoți din comunitate, cărora le mulțumim pentru primirea călduroasă și pentru colaborarea frumoasă de care ne bucurăm. 

Continuăm să invocăm asupra lor binecuvântarea cerească pentru ca prin celebrarea acestui jubileu inima lor să se înflăcăreze şi să se încreadă și mai mult în Acela care le-a condus, le-a însoţit şi le-a întărit paşii până astăzi.  

Album Foto:

Distribuie cu: