Loading...

Hălăucești: Investirea ministranților

În dimineața zilei de 10 noiembrie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii de dimineață, nouă copii din Parohia Romano-Catolică „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” Hălăucești, în prezența părinților și a credincioșilor, au decis, cu mult entuziasm, să se pună în slujba Domnului.

Hălăucești: Investirea ministranților

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. paroh Ion Ciuraru, însoțit la altar de pr. diac. Mihai Cherecheș. În cuvântul de învățătură, copiilor le-a fost amintit care este rolul ministrantului: el ajută, prin evlavia și disponibilitatea sa, ca poporul să participe cât mai bine la Sfânta Liturghie și la celelalte momente comunitare de rugăciune.  

După predică, a urmat ritualul de încredințare a mandatului de ministrant. După ce copiii și-au exprimat în mod public dorința de a fi ministranți, acestora le-au fost amintite care sunt îndatoririle lor. După binecuvântarea și îmbrăcarea hainelor de ministrant, părintele paroh i-a invitat pe noii ministranți în jurul altarului pentru a începe noua lor slujire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii fiecare ministrant a primit câte o amintire și un mic cadou cu ocazia acestei celebrări atât de importante din viața lor.

Noilor slujitori ai altarului le urăm succes și statornicie în angajamentul pe care și l-au luat. Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru aceste momente binecuvântate. Mulțumim noilor ministranți dar și părinților acestora care s-au angajat să-i susțină în misiunea care le-a fost încredințată.

Album Foto:

Distribuie cu: