Loading...

Hălăucești: Campusul copiilor

În perioada 2-8 iulie 2018 în parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Hălăucești s-a organizat Campusul Copiilor cu tema Marcelin pâine și vin: suflet nobil în căutarea adevărului.

Campusul copiilor la Hălăucești

Distribuie cu:

La acest campus au participat peste 280 de copii și animatori din rândul adolescenților și a tinerilor din parohia noastră. Au fost zile de har, timp în care copiii au putut să urmărească în mod treptat, prin scenetele de teatru, minunata poveste a lui Marcelin pâine și vin. De la Marcelin, personajul principal, au putut învăța frumusețea prieteniei sincere cu Isus și încrederea în dragostea lui. Tematicile acestor zile de campus au fost următoarele: dăruirea, familia, generozitatea, prietenia, adevărul și perseveranța.

Pe lângă multe alte lucruri noi pe care le-au mai putut învăța, acest campus le-a oferit copiilor și posibilitatea de a crește atât în cunoașterea lui Dumnezeu cât și în cunoașterea și împărtășirea reciprocă, putând experimenta, astfel, bucuria și frumusețea de a sta împreună.

Fiecare zi a fost organizată în felul următor: rugăciunea de început, imnul campusului, sceneta din piesa de teatru construită pe baza povestirii amintite mai sus, momentul de cateheză bazat pe mesajul scenetei zilei, timp de pauză și de o mică gustare, bansuri, jocuri, competiții, pregătirea cântecelor pentru liturghie urmată de celebrarea Jertfei Sfintei Liturghii.

Sfânta Liturghie a fost momentul central al fiecărei zile, când toți copiii, însoțiți de animatori, s-au adunat în jurul altarului, la masa Cuvântului și la masa Euharistică, unde au putut experimenta prietenia și iubirea nemărginită a lui Dumnezeu față de fiecare dintre ei în parte. Îi mulțumim lui Dumnezeu care în providența Sa ne-a binecuvântat cu un timp atât de frumos.

Campusul s-a încheiat în ziua de duminică, 8 iulie, cu Sfânta Liturghie de la ora 11.00 prezidată de către părintele paroh Ion Ciuraru și cu spectacolul de la ora 12.30 de la Căminul Cultural din Hălăucești, când fiecare dintre cele 10 grupe a pregătit un moment artistic dedicat părinților, rudelor și binefăcătorilor.

Le mulțumim tuturor copiilor pentru participare, organizatorilor și animatorilor pentru disponibilitate și implicare, cât și tuturor binefăcătorilor pentru generozitatea și susținerea lor.  

Album Foto:

Distribuie cu: