Loading...

Hălăucești: Campus pentru copii

În perioada 9-15 august 2021, în comunitatea din Hălăucești s-a desfășurat campusul de vară pentru copii. Tema aleasă pentru anul acesta a fost „Robin Hood”. Copiii, însoțiți de animatori și preoți, s-au bucurat în fiecare după-amiază, timp de o săptămână, de momente frumoase petrecute împreună, animate de cateheze, Sfânta Liturghie, bans-uri, competiții, scenete, ateliere și multă voie bună.   

Campus pentru copii organizat în comunitatea parohială din Hălăucești

Distribuie cu:

Ce reprezintă Campusul pentru comunitatea din Hălăucești?
Pentru, copii, tineri, dar și pentru întreaga comunitate din Hălăucești, campusul reprezintă mai mult decât o săptămână de activități dedicate copiilor și tinerilor. Campusul este, întâi de toate, un drum de inițiere pentru copii: ei învață, prin intermediul programului pregătit de preoți și animatori, să-L descopere pe Dumnezeu și să trăiască cât mai frumos viața lor.

Tema aleasă pentru acest an a fost „Robin Hood”; această temă s-a regăsit atât în scenetele care au fost pregătite și reprezentate de către animatori, cât și în imnul și coregrafia care au avut loc la începutul și la sfârșitul programului fiecărei zile.

Biserica are un rol extrem de important în viața creștinului din Hălăucești. Putem spune că ea reprezintă sufletul întregii comunități deoarece prin intermediul ei, copiii se formează într-un echilibru spiritual inedit. Atât Sfânta Liturghie cât și rugăciunea făcută împreună, apoi pildele rostite și cântecele dedicate lui Isus și Sfintei Fecioare Maria, îi inspiră pe copii să-L iubească cât mai mult pe Dumnezeu.

Care au fost activitățile desfășurate în timpul campusului?
Pe parcursul acestei săptămâni am inclus în program activități care au avut ca scop, întâi de toate, să-i „dezmorțească” pe copii în urma „hibernării pandemice” care i-a ținut în casă și care i-a deconectat de la activitățile caracteristice unei copilării frumoase. Aproximativ 300 de copii și animatori au format echipe stabilite în funcție de clasă, începând de la grădiniță până la clasa a VII-a, cea dintâi având un program diferit de celelalte, speciale pentru prichindei: le-au fost pictați pe față eroii lor preferați, s-au dat în leagăn, au desenat cu creta pe asfalt, s-au jucat cu mingea cât și multe alte joculețe pe măsura energiei lor nelimitate. Cu toate acestea, nu au fost excluși de la distracția celor mari, participând și ei la bătaia cu apă, la scenete, la coregrafiile de grup. Celor mari li s-au pregătit competiții care, pe deoparte, să le dezvolte spiritul de echipă, răbdarea, forța și agilitate iar, pe de altă parte, să le stârnească râsul și entuziasmul.

Care a fost rolul animatorilor?
Animatorii au avut un rol esențial în buna desfășurare a campusului. Aceștia au reprezentat, dacă putem spune așa, „părinții temporari” ai copiilor pe perioada acestei săptămâni. Printre sarcinile pe care ei le-au avut de îndeplinit s-au mai numărat: să se asigure ca toate regulile competițiilor și jocurilor să fie înțelese de copii, să asigure copiilor suplimentele oferite din partea parohiei, să îndrume copiii în diferite locuri în funcție de programul prestabilit și, nu în cele din urmă, să-i facă pe copii să se simtă protejați, cât și liberi să se distreze.

Ne vom revedea la Campus în 2022?
Deși timpurile în care trăim sunt nesigure și nu putem garanta campusul următor, entuziasmul și pofta de viață a copiilor dinaintea competițiilor, zâmbetele și râsetele din timpul scenetelor, energia cu care urmăreau fiecare coregrafie, ne încarcă cu ambiția și cu speranța că aceste momente petrecute împreună vor continua și în anii următori.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 16 august 2021

Distribuie cu: