Loading...

Graz: Frații Franciscani și închiderea Anului Jubiliar al Milostivirii

În data de 13 noiembrie 2016, când pentru Biserica întreagă se încheia Anului Jubiliar al Milostivirii, și noi frații franciscani minori conventuali din Graz, în cadrul Sfintei Liturghii de duminică, de la ora 10:00, am celebrat această solemnă sărbătoare a Bisericii alături de numeroși credincioși, mulțumind Domnului pentru harurile cu care ne-a binecuvântat în tot acest timp.

Graz (Austria): Închiderea Anului Jubiliar al Milostivirii.

Distribuie cu:

Frații români care activăm în comunitatea parohială Mariahilf din Graz (fr. Petru Farcaș, fr. Ioan Iojă, fr. Liviu Neculai) am celebrat solemn închiderea Porții Sfinte din Anul Jubiliar al Milostivirii, Sfântă Liturghie prezidată de către părintele paroh, Petru Farcaș.

Pe perioada acestui An al Milostivirii, episcopul locului, ES Wilhelm Krautwaschl, a hotărât ca și Biserica pe care frații franciscani minori conventuali o păstoresc, să fie declarată Biserică Jubiliară (Biserica noastră fiind considerată o biserică de pelerinaje cu sute de ani de tradiție aici în orașul Graz).

În acest loc sfânt de întâlnire cu Milostivirea lui Dumnezeu, în acest an, și nu numai, ne-au trecut pragul Porții Milostivirii foarte mulți pelerini, vizitatori, cât și credincioși ai parohiei noastre.Fiind o biserică foarte îndrăgită aici în oraș, ne bucurăm mereu de prezența numeroasă a credincioșilor la actele liturgice.

De precizat este faptul că în cursul săptămânii în fiecare zi avem trei Sfinte Liturghii (08:00, 10:00 și 18:30) iar duminica cinci Sfinte Liturghii (08:00, 09:00, 10:00, 11:00 și 18:30) cu ocazie de spovezi, iar prezența credincioșilor la celebrarea sacramentelor este mai mult decât considerabilă. O altă Sfântă Liturghie, la 06:00, este celebrată la Spital unde avem în îngrijire spitalul Fatebenefratelli sau Barmherzige Brüder, pentru servicii liturgice și distribuiri ale sacramentelor: maslul, împărtășanie, spovezi. Cu toate că este un program încărcat, reușim să-i ajutăm și pe cei din împrejurimi care ne solicită serviciul.

Revenind la momentul grăitor de duminică și cu care aș vrea să închei, fratele paroh, în cadrul cuvântului de învățătura, a menționat următoarele, anume că Poarta Milostivirii se închide pentru ca fiecare să-și mărturisească curajul și bucuria unei inimi deschise în a dărui, oferi milostivire tuturor; viața creștinului trebuie să fie caracterizată de atitudinea milostivirii, față de el însuși întâi de toate, apoi trebuie să fie vizibilă în contactul cu aproapele, pe care trebuie să fiu pregătit  să-l iert și să-i dovedesc că nu mai sunt prins în mrejele vechilor greșeli și obiceiuri; milostivirea lui Dumnezeu nu încetează odată cu închiderea porților, ci ea ne responsabilizează să o încarnăm, fiind noi înșine milostivi, după cum Dumnezeu îmi dă exemplu; exemplul milostivirii lui Dumnezeu cu mine trebuie să fie ca un imbold în întâlnirea personală cu celălalt, altfel spus, să trăim milostivirea; întâlnirea dintre milostivirea lui Dumnezeu și a Omului construiește unitate.

Mulțumind Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru harurile cu care a binevoit să ne copleșească în acest an, la sfârșitul Sfintei Liturghii fiecare credincios care a participat la celebrare a primit un fir de trandafir, ca simbol de recunoștință față de credincioșii noștri.

Cum este Dumnezeu cu mine, așa sunt și eu cu Tine!

Album Foto:

Distribuie cu: