Loading...

Germania: Zile de formare

La începutul Postului Mare a avut loc cursul de formare permanentă pentru frații români din Germania și frații români din custodia de Austria și Elveția. Relatorii din partea Provinciei au fost fr. Ștefan Acatrinei și fr. Lucian Horlescu.

Zile de formare pentru frații români din Germania

Distribuie cu:

Cursul de formare a avut loc în comunitatea din Chieming la care au luat parte toți frații care lucrează în Germania și un frate din Custodia de Austria-Elveția.

Întâlnirea a început la ora 9.00 cu salutul fr. Gabriel Budău, delegatul fraților români, urmat de salutul fr. Ștefan Acatrinei, Definitor provincial, care a definit scopul acestei zile ca fiind o ocazie de a sta împreună, a crește și a ne întări pe drumul credinței și al trăirii fraterne.

Prima conferință a susținut-o fr. Lucian. Acesta a plecat de la Scrisoarea către un ministru a sfântului Francisc, căreia i-a făcut o interpretare psihologică, oferind în același timp și câteva explicații și indicații necesare în comunicarea și relația dintre frați.

În continuare, fr. Ștefan a vorbit fraților despre misterul răului. După o scurtă incursiune în Cartea Genezei care prezintă căderea în păcat a primilor oameni, fr. Ștefan a oferit o explicație teologică a răului în viața noastră, subliniind că răul nu are realitate ontologică și că el există în măsura în care noi îi permitem să intre in viața noastră. Conștientizarea răului personal naște în om părerea de rău care, în final, trebuie să conducă la convertire.

După aceste intervenții, la ora 12.00, frații au celebrat împreună Sf. Liturgie în biserica din Chieming, mulțumindu-i Domnului pentru darul fraternității și pentru susținerea sa în activitățile fraților.

După un timp de reflecție personală, frații s-au întâlnit din nou la ora 17.00 pentru un moment de împărtășire fraternă și de discuție pe baza celor două conferințe.

Momentul de împărtășire s-a încheiat cu recitarea Vesperelor la ora 19.00, urmată de o cină și o serată fraternă.

Ziua următoare s-a făcut o excursie pe cele doua insule de pe Chiemsee.

Miercuri, 13 martie ne-am bucurat de vizita fraternă a fr. Bernhardin Seither, Ministrul provincial din Germania, care a discutat cu fr. Gabriel și fr. Ștefan despre viitoarele proiecte ale fraților români din Germania.

Pace și bine tuturor!

Distribuie cu: