Loading...

Germania: Zi de formare fraternă

În data de 6 martie 2018 frații români din Germania, Austria și Elveția, s-au întâlnit în conventul din Chieming (Germania), pentru a petrece, împreună cu fratele Ștefan Acatrinei și fratele Lucian Horlescu, o zi de întărire și formare spirituală și umană.

Frații români reuniți la Chieming

Distribuie cu:

Întâlnirea s-a deschis prin salutul de bun venit adresat de către fratele Gabriel Budău, președintele Asociației din Germania, tuturor fraților prezenți la această întâlnire. Apoi a urmat un cântec la Duhul Sfânt, ca mai apoi fratele Gabriel să dea cuvântul fratelui Ștefan, care la rândul său a adresat fraților cuvântul călduros de salut al Părintelui Provincial cu Definitoriul său, mulțumind în același timp fraților pentru că și-au făcut timp să participe la întâlnire.

Apoi fratele Ștefan a prezentat pe scurt programul zilei, constituit din două conferințe și două momente de discuții fraterne. Unul pe grupuri și altul după-amiază în plen.

După această scurtă prezentare a urmat prima conferință susținută de către fratele Lucian, cu tema: Rolul afectivității în relațiile fraterne. În conferința sa, fratele Lucian a accentuat și a argumentat importanța maturității afective în viața fraților pentru exercitarea eficientă a misiunii pe care fiecare dintre noi o avem, ca frați, ca păstori de suflete și, nu în ultimul rând, ca oameni.

După aceasta a urmat o pauză, după care fratele Ștefan a continuat cu o altă conferință despre Sfântul Părinte Francisc, vorbind fraților despre fascinația pe care Sfântul Francisc, Sărăcuțul din Assisi, o exercită asupra oamenilor din toate timpurile.

După discuțiile în grup, frații împreună cu Ministrul provincial al Germaniei, fr. Bernhardin Seither, au celebrat cu solemnitate Sfânta Liturghie în Biserica din Chieming. La Sfânta Liturghie, fratele Bernhardin a tălmacit fraților cuvântul Domnului, dăruindu-le acestora la sfârșitul predicii sare și lumină, simboluri ce îndeamnă la păstrarea, la răspândirea și trăirea credinței și a valorilor franciscane.

După Sfânta Liturghie frații s-au întărit și din punct de trupesc, iar apoi au urmat, după o scurtă pauză, discuțiile în plen.

În final, fratele Ștefan a mulțumit fraților pentru prezență, timp și atenție, manifestând, în numele Ministrului provincialul, disponibilitatea de a mai organiza și pe viitor astfel de momente fraterne.

După o plimbare comunitară pe marginea frumosului lac Chiemsee, frații au adus laudă Domnului prin rugăciunea Vesperelor, iar mai apoi ca încheiere au luat cina, unde au mai discutat și s-au bucurat pentru ziua frumoasă petrecută împreună.

Album Foto:

Distribuie cu: