Loading...

Germania: Vizită fraternă

În perioada 3-6 martie 2019, Asistentul general CEF i-a vizitat pe frații români ce activează pe teritoriul Germaniei.

Germania: Vizită fraternă

Distribuie cu:

Activitatea lor se desfășoară în sudul Germaniei (Bavaria) în apropierea lacului Chiemsee. În prezent frații sunt repartizați în două comunități, și anume: Grabenstätt și Chieming; în fiecare dintre acestea sunt patru frați, împreună cu fr. Gabriel Budău, Delegatul Ministrului provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România. Alături de frații din aceste comunități, mai sunt alți trei frați, dintre care doi inserați în Provincia „Sfânta Elisabeta” din Germania (Köln și Schwarzenberg) și încă un frate în casa de reculegere de la Münster-Schwarzach.

Pe durata vizitei, frații au putut împărtăși bucuriile, strădaniile, rugăciunea și alte câteva momente fraterne cu fr. MiIjenko Hontić precum și unele scurte plimbări. Toți frații sunt tineri (vârsta medie e de 34 de ani) și câțiva, sosiți de curând, studiază limba germană. Fraților români li s-au încredințat două mari unități pastorale, cu mai multe biserici ce cândva au fost parohii. În fază pregătitoare se află înființarea unui convent, proiect care se dorește realizat în viitor.

În timpul vizitei, Asistentul general CEF (Centralis Europae Foederatio) le-a vorbit fraților despre „identitatea franciscană”, încurajându-i să nu uite elementul fundamental al vocației noastre, atât în activitățile pastorale cât și în general în viață.

Pentru luni, 11 martie, era programată reculegerea anuală, animată de către fr. Ștefan Acatrinei, consilier provincial al Provinciei din România, împreună cu fr. Lucian Horlescu, profesor la seminarul din Roman, România.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: