Loading...

Germania: Înființare de convente

Prezenți de mai bine de 14 ani în frumoasa regiune din jurul lacului Chiemsee, lac învecinat munților Alpi, frații care păstoresc cele două unități pastorale Chieming și Grabenstätt din Arhidieceza de München și Freising, Germania, duminică 16 octombrie 2022 au fost în mare sărbătoare.

Germania: Înființarea conventelor din Chieming și Grabenstätt

Distribuie cu:

Motivul acestei sărbători a fost unul dublu: înființarea canonică a conventelor din Chieming și Grabenstätt, respectiv, instalarea oficială a fratelui Vasile Dior ca paroh peste cele două unități pastorale.

Momentul a fost marcat de celebrarea solemnă a Sfintei Liturghii în fiecare unitate pastorală, avându-l ca celebrant principal pe noul părinte paroh. Acestuia i s-a alăturat fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministrul provincial al Provinciei ,,Sf. Iosif” din România, care a însoțit îndeaproape întregul proces de înființare canonică și fr. Andreas Murk, Ministrul provincial al Provinciei ,,Sf. Elisabeta” din Germania.

Au participat de asemenea, Asistentul General CEF Igor Salmič, reprezentant al Ministrului general, care a citit în mod solemn decretele de înființare canonică a celor două comunități conventuale și pr. Thomas von Rechberg, Decan de Traunstein, care a citit decretul de numire ca paroh a fr. Vasile Dior, decret emis de Eminența Sa, Cardinal Reinhard Marx, Arhiepiscop de München și Freising, care și-a exprimat cu bucurie acordul pentru înființarea celor două convente.

La eveniment au mai luat parte numeroși preoți, reprezentanții autorităților civile precum și un număr mare de credincioși.

Frații celor două convente sunt:

Conventul din Grabenstätt
Vasile Dior, guardian și paroh;
Ioan Lupu, vicar parohial la Grabenstätt;
Andrei Mîrț, vicar parohial la Traunstein.

Conventul din Chieming
Marius Balint, guardian și vicar parohial;
Gabriel-Anton Ferenț, vicar parohial la Chieming;
Adrian Cobzaru, vicar parohial la Grabenstätt.

Încredințându-i Domnului pe acești fii ai Sfântului Francisc, implorăm harul și binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lor, pentru a fi sarea pământului și lumina lumii, în slujba Împărăției lui Dumnezeu, pe frumoasele plaiuri bavareze.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: