Loading...

Gânduri de mulțumire

Suntem iubiți de Dumnezeu și rămânem în iubirea sa, amintindu-ne unii de alții în rugăciunea zilnică pentru a trăi frumusețea vocației noastre în Dumnezeu.

Mănăstirea Surorilor Clarise din Roman

Distribuie cu:

Dragă Părinte Ministru provincial Teofil Petrișor
și dragi confrați ai Provinciei române,

 

înainte de a mă reîntoarce în Italia din cauza problemelor de sănătate, cu multă „bucurie” – cuvânt care mi s-a întipărit în inimă și în viață -, doresc cu afecțiune și prietenie să vă salut prin intermediul acestei scrisori.

Unită cu surorile mele, îi mulțumesc lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt pentru mănăstirea pe care El a voit-o și realizat-o, făcându-ne părtașe la lucrarea sa, acest dar făcut Bisericii din România aici la Roman. Ajutorul și angajamentul vostru la construirea mănăstirii a fost prețios, întrucât împreună am echilibrat și dus mai departe greutatea și sacrificiile pe care le-a comportat.

Excelenței Sale, Mons. Petru Gherghel, bucuros de prezența noastră de viață contemplativă, îi place foarte mult mănăstirea pentru simplitatea ei ce exprimă prezența lui Dumnezeu și a carismei pe care sfântul Francisc și sfânta Clara ne-au învățat-o cu viața lor.

Dragi frați, din inimă, noi toate surorile clarise, vă mulțumim pentru încrezătoarea voastră deschidere fraternă, spre bine și comuniune, pentru constanta asistență spirituală acordată în vederea creșterii noastre și reînnoirii pe care ne-o cere astăzi Biserica, mai ales pentru celebrarea Euharistică, care este pentru noi inima și lauda de fiecare zi, ce înalță sufletul, mărește dorința cunoașterii lui Dumnezeu, împărtășește forța eclezială și conștiința că suntem poporul lui Dumnezeu pe care El îl conduce.

Vreau să amintesc și pe celelalte congregații feminine care ne-au arătat dragostea lor, ajutându-ne concret prin găzduirea pe care ne-au oferit-o pentru o perioadă în casa lor.

Isus ne-a numit prieteni, descoperindu-ni-l pe Tatăl, iar prin venirea sa în lume ne-a asumat în iubirea sa, pe care ne-a dăruit-o gratuit până acolo încât și-a dat viața pentru noi. Cu umilință putem mărturisi că lucrările lui Dumnezeu sunt mărețe. „Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-şi dea viaţa” (In 15,13).

Suntem iubiți de Dumnezeu și rămânem în iubirea sa, amintindu-ne unii de alții în rugăciunea zilnică pentru a trăi frumusețea vocației noastre în Dumnezeu.

 

Cu mare afecțiune și stimă,
Sr. Maria Grazia

Album Foto:

Distribuie cu: