Loading...

Galbeni: Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem

În „Sala Sfântul Francisc”, din complexul Casei memoriale „Martin Benedict”, va fi expus un presepiu ambientat pe lacul din Galbeni.

Invitație la evenimentul „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”; 08 decembrie 2016 - 08 ianuarie 2017.

Distribuie cu:

Ajunsă la cea de-a patra ediție, și în acest an, la Galbeni, începând cu ziua de 8 decembrie 2016 până în ziua de 8 ianuarie 2017, va avea loc inițiativa de Crăciun intitulată: „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”.

În „Sala Sfântul Francisc”, din complexul Casei memoriale „Martin Benedict”, va fi expus un presepiu ambientat pe lacul din Galbeni. Isus se naște acolo unde trăim. Crăciunul se verifică în viața noastră de fiecare zi, acolo unde ne desfășurăm activitatea, acolo unde ne îndeplinim datoria încredințată de Dumnezeu.

Evenimentul este promovat și organizat de către Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali „Sf. Iosif” din România. Frații franciscani din întreaga lume din totdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției, Sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus din grajdul de la Bethleem, la sihăstria de la Greccio în anul 1223.

Și anul acesta a fost aleasă ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrisorile medicului preot Martin Benedict: „Nu-ți lega inima decât de acest Prunc divin care te face fericit și aici și în veșnicie” (1985). A avea o viață fericită înseamnă a te lega de Dumnezeu pentru ca viața Sa, adevărata viață, să înceapă să curgă în noi. Unde se naște Dumnezeu, se naște speranța. Unde se naște Dumnezeu, se naște pacea. Unde se naște Dumnezeu, se naște bucuria de a trăi.

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă de Crăciun familiei, rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților dumneavoastră. Duceți bucuria nașterii lui Isus acolo unde nu a putut pătrunde. Păstrați-o în casele celor săraci. Frângeți-o pe masa celor lipsiți. Repetați-o la căpătâiul celor bolnavi așa cum a făcut-o și medicul Martin Benedict. Intrați acolo unde nu putem ajunge noi. Bateți la ușile celor triști, singuri și părăsiți. Vă mulțumim!

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: