Loading...

Galbeni: Invitație la eveniment

Ajunsă la cea de-a șasea ediție, şi în acest an, la Galbeni, începând din ziua de 8 decembrie 2018 până în ziua de 13 ianuarie 2019, va avea loc inițiativa de Crăciun intitulată: „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”.

Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem

Distribuie cu:

Și anul acesta s-a ales ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrierile medicului preot Martin Benedict: „Să ne rugăm pentru noi și pentru lumea întreagă căci religia creștină este o rază de foc de iubire adusă de Isus din cer care cuprinde pe toți oamenii indiferent de sex, naționalitate, religie sau convingeri politice, este universală”.

În „Sala Sfântul Francisc” și sub porticul din complexul Casei memoriale „Martin Benedict” din Galbeni, Pruncul Isus se va naște într-un cadru deosebit. Începând de la imaginea protopărinților Adam și Eva se va parcurge prin arta picturii și culorilor misterul Întrupării Fiului lui Dumnezeu care se naște pentru a ne reînnoi și a înfrumuseța omenia din noi.

Evenimentul este promovat și organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România. Frații franciscani din întreaga lume dintotdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției, Sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus în grajdul din Bethleem, la sihăstria de la Greccio în anul 1223. Deschiderea evenimentului anual v-a avea loc în ziua de 8 decembrie 2018 după Sf. Liturghie de la ora 17.00, în colaborare cu Parohia Romano-catolică din Galbeni.

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă de Crăciun familiei, rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților voștri. Duceți bucuria nașterii lui Isus acolo unde nu a putut pătrunde. Păstrați-o în casele celor săraci. Frângeți-o pe masa celor lipsiți. Repetați-o la căpătâiul celor bolnavi așa cum a făcut-o și medicul Martin Benedict. Intrați acolo unde nu putem ajunge noi. Bateți la ușile celor triști, singuri și părăsiți.

Vă mulțumim!

Album Foto:

Distribuie cu: