Loading...

Galbeni: Invitaţie la aniversare

Duminică, 20 august 2023, se vor aniversa 20 de ani de la binecuvântarea şi dezvelirea statuii Sf. Francisc de Assisi din Galbeni, prilej cu care vor avea loc o serie de evenimente ce vor marca această zi.

Galbeni: Invitaţie la aniversarea a 20 de ani de la binecuvântarea și dezvelirea statuii Sf. Francisc de Assisi

Distribuie cu:

Program

Ora 10.00, Biserica Sfântul Iosif Muncitorul Galbeni: Sfânta Liturghie prezidată de pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, Ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România, alături de care se va afla şi pr. Dariusz Zajac, Custodele Custodiei provinciale Sf. Leopold și Sf. Nicolae de Flüe din Austria și Elveția și Delegația Comunității din Ameis (A).

După Sfânta Liturghie, la „Jitărie” – Statuia Sfântului Francisc de Assisi, moment de rugăciune în cinstea Sfântului Francisc de Assisi, agapă fraternă și hora bucuriei

Ora 15.00, Casa Memorială „Martin Benedict”, Vernisajul expoziției fotografice „Cu două decenii în urmă”. Expoziția va fi deschisă în perioada 20-31 august 2023.

*

Întregul monument a fost ridicat acum douăzeci de ani, în memoria episcopilor și preoților franciscani minori conventuali care au propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri [de ex. Ep. Nicolae-Iosif Camilli (1840-1915), Pr. Petru Neumann (1858-1942), Pr. Anton Roca (1910-1990), Pr. Anton Olaru (1925-1994) și mulți alții] și ca mulțumire pentru numeroasele vocații la viața consacrată și la preoție născute în localitatea Galbeni. În mod deosebit este amintit primul preot franciscan născut la Galbeni, medicul Martin Benedict, care a trăit cu sfințenie și eroism viața preoțească și consacrarea-i franciscană. Spunea despre Sărăcuțul din Assisi: „față de Sfântul Francisc am o admirație deplină”. Statuia Sfântului Francisc de Assisi, prin strălucirea expresiei artistice, îl revelează pe „Fratele universal”. Cu brațele deschise, voind să îmbrățișeze parcă lumea întreagă, cu privirea senină spre cer, îl învită pe trecător să aducă laude Creatorului: „Preaînalte, atotputernice și bunule Stăpân, ale tale sunt laudele, slava și mărirea și orice binecuvântare…”.

Vă așteptăm la sărbătoare!

Album Foto:

Distribuie cu: