Loading...

Galați: Campus pentru copii

Sfântul Părinte Francisc a instituit anul 2021 ca fiind Anul Sfântului Iosif, pentru a celebra a 150-a aniversare a proclamării Sfântului Iosif ca Patron al Bisericii Universale. În acest spirit, în parohia romano-catolică „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galați s-a organizat un campus pentru copiii parohiei cu titlul „Meșteri asemeni Sfântului Iosif”. Campusul s-a desfășurat pe parcursul zilelor de 10-12 septembrie 2021, sub coordonarea pr. Iosif Diac.

Campus pentru copii la Galați cu titlul „Meșteri asemeni sfântului Iosif”

Distribuie cu:

Titlul pentru acest campus nu a fost ales întâmplător. Prin activitățile campusului s-a urmărit în primul rând încredințarea copiilor protecției Purtătorului de grijă a lui Isus, sfântul Iosif. În al doilea rând, un alt obiectiv a fost acela de a-L face cunoscut copiilor pe sfântul Iosif și de a le dezvolta dragostea față de muncă, urmând exemplul sfântului Iosif, numit și Iosif Muncitorul sau Meșteșugarul din Nazaret.

Campusul a început în biserica printr-o scurtă prezentare făcută de pr. Iosif Diac. Apoi, copiii și tinerii împreună cu păstorii lor s-au rugat și au cântat. Au urmat atelierele tematice,  în cadrul cărora copiii cu vârste între 4 și 14 ani au încercat să-și dezvolte îndemânarea, creativitatea și imaginația. Unii au tăiat cu fierăstrăul, alții au lipit, unii au cusut, alții au desenat, fiecare fiind liber să-și aleagă ce dorește să meșterească. Din mânuțele micilor meșteri au ieșit la iveală multe lucruri minunate.

În timp ce copii lucrau, grupul de tineri coordonat de pr. Augustin Pătrașcu a pregătit bucatele, asemenea unor bucătari destoinici, pentru a răsplăti pe micii meșteri pentru truda lor.

 În cea de-a doua parte a zilei, împreună cu pr. paroh Cristian Dumea și pr. Iosif Diac, grupul de copii și tineri au mers la Liceul de Arte „Dumitru Cuclin” din localitate, unde au putut vizita atelierele de gravură, sculptură, olărit și sala de balet. Vizita s-a încheiat în sala de spectacol a liceului, unde copiii au cântat cântece închinate lui Isus.

 Activitățile din cea de-a doua zi a campusului s-au desfășurat într-un complex recreativ de lângă  Lacul Brateș. Ziua a fost presărată cu jocuri, construcții din nisip, muzică și dans, toate condimentate cu multă voie bună. Energia participanților a fost întreținută prin savurarea prânzului pregătit de grupul de tineri. Ultima zi a campusului s-a încheiat printr-o Sfântă Liturghie, după care pr. Iosif Diac a binecuvântat rechizitele și ghiozdanele copiilor. La sfârșit, copii au înălțat  baloane cu heliu de care au prins bilețele pe care au scris gândurile, rugăciunile și întrebările lor adresate lui Dumnezeu.

Suntem convinși că acest campus a fost binevenit. În general, aceste tipuri de activități organizate în cadrul Bisericii Catolice sunt de bun augur, deoarece contribuie la cunoașterea lui Cristos, la creșterea spirituală, la dezvoltarea caracterului și aptitudinilor, leagă prietenii cu valori fundamentale comune. Prin aceste activități toată lumea are de câștigat, atât copiii și tinerii, cât și părinții, formatorii și binefăcătorii.

Mulțumim pe această cale tuturor părților implicate. Sfântul Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria și Tatăl Purtător de grijă a lui Isus, Patronul Bisericii Universale, să ne întărească viața de credință prin împlinirea voinței lui Dumnezeu, să creeze un climat de iubire și de pace în familiile noastre, să ne ocrotească și să ne apere de orice rău.

Album Foto:

Distribuie cu: