Loading...

Fundația Pacea: Sesiune de formare prin metoda ICDP

Această metodă este predată în premiară în județul Neamț și doar a doua oară la nivel național.

Moment din cadrul sesiunii de formare la Fundația Pacea.

Distribuie cu:

După trei sesiuni de formare a facilitatorilor în metoda ICDP (International Child Development Program – Programul Internațional de Dezvoltare a Copilului), desfășurate anul trecut, la care au participat 20 de cursanți, iată că anul acesta la sediul Fundației Pacea din Roman (NT) a avut loc, în perioada 7-9 noiembrie 2016, o nouă sesiune a cursului internațional de îngrijire parentală ICDP. De această dată protagoniștii sesiunii de formare au fost cei ce vor deveni la rândul lor instructori, traineri în cadrul programului ICDP.

Într-o atmosferă prietenoasă, toți cei șase cursanți îndrumați de către cele două doamne conferențiar venite special din Norvegia, Elsa Døhlie și Helen Christie, cu ajutorul traducătoarei Andreea Sociu, au trecut prin tainele și exemplificările specifice ce sunt necesare să fie însușite și, de asemenea, asumate pentru a putea ajuta, ulterior, și alte persoane implicate în procesul de educație și dezvoltare armonioasă a copilului.

Astfel, această sesiune de „formare a formatorilor” în cadrul Programului Internațional de Dezvoltare a Copilului este practic prima dintr-o serie de alte trei sesiuni ce vor trebui urmate de către viitori formatori ICDP din România.

Menționăm, totodată, că această metodă este predată în premieră în județul Neamț și doar a doua oară la nivel național, iar viitorii formatori ICDP din România, formați cu sprijinul și concursul Fundației Pacea, practic vor deveni, împreună cu ceilalți câțiva formatori deja prezenți în județul Bacău, pionierii metodei de îngrijire a copilului ICDP în România.

Mulțumim celor care au participat și făcut posibilă această primă sesiune de formare a formatorilor, înainte de toate formatoarelor, traducătoarei, apoi participanților sârguincioși și dăruiți și, nu în ultimul rând, celor care au susținut financiar desfășurarea acestor minunate cursuri.

***

Pentru mai multe informații, în limba engleză, despre cursul ICDP, puteți accesa următorul link: http://www.icdp.info

Album Foto:

Distribuie cu: