Loading...

Fraţii terţiari în sărbătoare

A început să devină o tradiție pentru frații Ordinului Franciscan Secular din regiunea Moldova și Muntenia în a organiza o sărbătoare frumoasă la nivel regional în cinstea sfintei Elisabeta, patroana şi protectoarea întregului Ordin Franciscan Secular.

Fraţii terţiari în sărbătoare la Traian (BC).

Distribuie cu:

De aceea, în data de 17 noiembrie 2019, fraternitatea locală din Traian (Bacău) a organizat o sărbătoare frumoasă în cinstea sfintei Elisabeta în biserica parohială „Sfântul Iosif Muncitorul” din localitate, sărbătoare la care au fost invitaţi fraţii din toate fraternităţile locale din regiune.

Cu această ocazie, fraţii s-au străduit să răspundă cu generozitate invitaţiei, în măsura posibilităţilor, participând astfel fraţi din următoarele fraternităţi locale: Prăjeşti, Poiana Negri, Roman, Hălăuceşti, Galaţi, Tg. Trotuş, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Faraoani, Galbeni, Gioseni, Fundu Răcăciuni şi Arini.

Această sărbătoare a început cu un moment de Adoraţie Euharistică, de la 9.15 până la 10.15, iar de la 10.30 a fost Sfânta Liturghie solemnă, în cadrul căreia 11 fraţi din fraternitatea Traian au făcut profesiunea pentru un an de zile, în OFS, căutând astfel să răspundă la chemarea Domnului de a-l urma pe Cristos după exemplul Sfântului Francisc din Assisi. După momentul spiritual, a urmat momentul fratern organizat la căminul cultural, unde spaţiul a devenit neîncăpător, însă sarmalele şi buna dispoziţie au fost din belşug, fraţii au putut să se bucure împreună şi să-şi împărtăşească experienţele şi bucuriile.

Album Foto:

Distribuie cu: