Loading...

Fraţi studenţi voluntari

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, un grup de frați studenți ai comunităţii formative, din cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman, a participat la o frumoasă activitate de voluntariat, în cadrul unui proiect de ecologizare susţinut de Primăria comunei Corduniniţiată şi coordonată de compania Fereastra 1 – Metropolis, din municipiul Roman, prin intermediul campaniei „Verde pentru viitor”. Fraţii s-au alăturat altor mulţi copii şi tineri voluntari din localitate şi din împrejurimi, acţiunea vizând plantarea a 20.000 de puieți de stejar și salcâm, în trei zone din comuna Cordun.

Fraţi studenţi voluntari în campania ecologică „Verde pentru viitor”

Distribuie cu:

Totul a început la ora 9:00, voluntarii întâlnindu-se mai întâi pe stadionul comunei Cordun, unde a avut loc organizarea acestei acţiuni prin comunicarea informaţiilor necesare și punerea de acord pentru o bună muncă în echipă. Obiectivele acestei activități au fost conștientizarea rolului major pe care societatea îl joacă în protecția și recrearea mediului, concretizat prin plantarea de copaci și orice fel de alte plante, respectiv prin educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului şi implicarea ei activă în acest tip de iniţiative.

Fraţii Cezar D., Maximilian B., Gabriel P., Emanuel P., Ionuț S. și Răzva P. au participat cu bucurie la această acţiune nobilă în slujba naturii şi a mediului înconjurător, a casei noastre comune, conştientizând că şi acesta este un mod de a pune în practică astăzi carisma franciscană, de a arăta prin fapte concrete iubirea faţă de creaţie şi recunoştinţa faţă de Creator, aşa cum ne învaţă şi sfântul nostru Părinte Francisc în magnificul său Cântec al creaturilor. De asemenea, ei au înţeles mai mult importanţa şi necesitatea acțiunilor de voluntariat pentru a rezolva ceva din problemele de mediu din România, deoarece responsabilitatea de a lăsa în urmă un mediu sănătos este a fiecăruia dintre noi.

Distribuie cu: