Loading...

Fratele Cătălin Ieremia Budău a fost hirotonit preot

Distribuie cu:

”Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi și v-am pus ca să mergeți și să aduceți rod, iar rodul vostru să rămână.” In 15,16

În ziua de sâmbătă, 23 august 2014, la ora locală 12.00, fratele Cătălin Ieremia Budău, OFMConv., membru al Provinciei franciscane “Sfântul Iosif” din România, a fost hirotonit preot, în cadrul sfintei Liturghii prezidată de ÎPS Patrick Kelly, arhiepiscop emerit al Diecezei de Liverpool, în biserica “Sfânta Clara” din Manchester, Anglia (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord).

Prima sfântă liturghie a părintelui Ieremia

Prima sfântă liturghie a părintelui Ieremia

Duminică, 31 august 2014, părintele Cătălin-Ieremia Budău a celebrat Prima sa Sfântă Liturghie. I-au fost alături la altar aproximativ 30 de preoți.

Cei care primesc sacramentul Preoţiei sunt consacraţi pentru a fi, în persoana lui Cristos, capul şi păstorul, prin cuvântul şi harul lui Dumnezeu, capi şi păstori ai Bisericii“.

 Preoţia este un dar pe care Cristos îl face în mod liber, deci acest sacrament nu poate fi căutat şi primit ca o onoare, ci este primit numai prin vocaţie.

A urmat apoi, „masa şi dansul” într-o climă de fraternitate şi de sărbătoare. Au participat atât familiarii sărbătoritului, sătenii, cât şi mulţi fraţi români din Irlanda, Italia, Anglia şi România. Pr. Cătălin și familia sa au avut grijă să nu lipsească nimic de pe masă pentru ca invitații să se simtă bine.

Noi, întreaga comunitate, ne rugăm ca Domnul să-i lumineze mintea, să devină un preot sfânt și să răspândească Cuvântul Domnului în lumea întreagă.

 Emerențiana- Vincența și
Blandiana- Eulalia Molner

Fotografii de la hirotonire și de la primiție

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: