Loading...

Fer. Veronica Antal la Campobasso

Vineri, 8 februarie 2019, în Parohia „Sf. Petru Apostolul” din localitatea Campobasso (Italia), încredințată grijii pastorale a Fraților Minori Conventuali din România, Pr. Iosif Dancă jr., vicar parohial, a ținut tinerilor o cateheză despre Fericita Veronica Antal, prezentând-o drept model pentru oricine vrea să calce pe urmele Evangheliei.

Fericita Veronica Antal și tinerii din Campobasso

Distribuie cu:

Redăm în continuare impresiile tinerei Caruso Stefania și o rugăciune alcătuită de aceasta.

„Fericita Veronica Antal, tânăra care s-a făcut icoană a păcii, jertfindu-se pentru ca să-și păstreze identitatea de fiică a lui Dumnezeu. Vineri, 8 februarie, noi, tinerii din Parohia Sf. Petru din Campobasso, ne-am întâlnit ca de obicei, pentru a pregăti animarea Sfintei Liturghii de duminică. De data aceasta, însă, am fost primiți cu o frumoasă surpriză: descoperirea incredibilei vieți a Fericitei Veronica Antal care, trăind în simplitate, s-a distins de tinerii de vârsta ei și s-a dedicat în totalitate lui Isus, făcând astfel ca întreaga biserică să devină a doua ei casă. Determinarea ei, curajul și spiritul tineresc care-i umplea sufletul ne-au impresionat mult. Ne-am dat seama că în ziua de astăzi noi tinerii avem exigențe care, în realitate, nu umplu viața noastră, așa cum pot face un simplu zâmbet, o îmbrățișare, un salut sincer. Într-adevăr, Fericita Veronica este un mare exemplu de urmat.”

 

Rugăciune

Fericită Veronica, tu, care cu mare curaj, bucurie și seninătate ai mers pe urmele lui Isus; tu, care ți-ai închinat viața în noua ta Casă, și te-ai jertfit datorită marii credințe care te făcea să stai numai lângă El. Ajută-ne să trăim cu simplitate, așa cum ai făcut tu. Ajută-ne să nu ne rușinăm să-l iubim pe Isus, să mărturisim Cuvântul Său, și să recunoaștem prezența Lui în toți frații noștri. Amin.

Caruso Stefania

Album Foto:

Distribuie cu: