Loading...

Exhumarea și mutarea moaștelor Venerabilei Veronica Antal

În ziua de 23 aprilie 2018, în Parohia Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, a avut loc exhumarea, recunoașterea, extragerea de relicve și mutarea moaștelor Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal.

Cripta cu moaștele Venerabilei Veronica Antal

Distribuie cu:

În prezența Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, a Postulatorului General al Ordinului Fraților Minori Conventuali, Pr. Damian Pătrașcu, a Ministrului Provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, Pr. Teofil Petrișor, a Comisiei numite cu această ocazie, și a altor frați și credincioși, în cursul zilei de 23 aprilie 2018, după ce au fost parcurse toate etapele canonice cerute de legislația în vigoare a Congregației pentru Cauzele Sfinților, cei prezenți au purces la exhumarea, recunoașterea, extragerea de relicve și mutarea moaștelor Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal din cimitir în noua criptă pregătită în biserica parohială din localitatea Nisiporești, județul Neamț.

Aceasta este una din ultimele acțiuni înainte de beatificarea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal care va avea loc în ziua de 22 septembrie 2018.

Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute pe noi toți, ca viața și exemplul acestei tinere a meleagurilor noastre moldave să plăsmuiască inimile noastre în urmarea tot mai fidelă și curajoasă a Cuvântului Evangheliei.

 [ *** ]

Pr. Damian Pătrașcu este Postulatorul general al Ordinului Fraților Minori Conventuali.

 

Album Foto:

Distribuie cu: