Loading...

Exerciții spirituale pentru postulanți

În perioada 10-13 martie 2021 au avut loc Exercițiile spirituale pentru tinerii postulanți la Casa de Postulandat din Prăjești (BC), cu tema „…doar credința care lucrează prin iubire” (Gal 5,6). Exercițiile au fost conduse de părintele Virgil Blaj OFMConv., rector formator și profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Exerciții spirituale pentru postulanți la Prăjești

Distribuie cu:

De-a lungul meditațiilor, părintele Virgil a scos în evidență necesitatea prieteniei cu Isus, o prietenie deplină și interioară; o întâlnire personală, dar nu o întâlnire cu o idee sau cu un proiect de viață, ci cu o Persoană vie care ne transformă în profunzime, ca astfel să-L cunoaștem pe Tatăl. Fără prietenia cu Isus Cristos nu putem să avem o credință adultă. Acest tip de credință profundă este adânc legată de relația cu Isus și doar această credință creează unitatea și se realizează prin iubire.

Singurul în măsură să ne vorbească despre Dumnezeu este Cristos; doar El este adevăratul Învățător. Credința nu este ceva static, ea „vede”, în măsura în care „merge”. „Prin credință, Abraham a ascultat atunci când a fost chemat să plece spre un loc pe care avea să-l primească drept moștenire și a plecat fără să știe unde merge” (Evr 11, 8), ca un străin și călător pe pământ.

În cadrul omiliilor de la Sfintele Liturghii, părintele Virgil ne-a îndemnat să fim atenți pentru ca nu cumva, fără să ne dăm seama, chiar și cu o intenție bună, să ne rugăm unui dumnezeu-idol, unei imagini greșite a lui Dumnezeu creată de mintea noastră. Dumnezeul nostru este Iubire și Milostivire, așa cum ne-a învățat Fiul Său, Isus Cristos.

Nevoia de Dumnezeu este în esență nevoia de mântuire, iar în cele din urmă, este nevoia de iertare, iubire și viața veșnică, pe care numai relația cu Isus, adevărata Viață, ni le poate dărui și garanta.

Acest timp de har a fost un prilej bun de a face ordine în viața noastră, de a ne apropia mai mult de Dumnezeu, ca astfel, plin de bucurie în suflet, să ne pregătim spiritual pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

Album Foto:

Distribuie cu: