Loading...

Exerciții spirituale la Luncani: Atenți la șoaptele Duhului Sfânt

Programul acestor zile a cuprins câte două meditații zilnice, oficiul divin și sfânta liturghie, precum și adorația euharistică, rozariul și Calea sfintei Cruci.

Luncani (Bc): Exerciții spirituale pentru frații studenți.

Distribuie cu:

În perioada 5-10 aprilie 2017, noi frații de la Institutul Franciscan am susținut la mănăstirea carmelitană de la Luncani exercițiile spirituale anuale. Au participat 38 de frați studenți împreună cu echipa formativă și părintele spiritual, îndrumați fiind de părintele relator Mihai Vătămănelu, frate paroh din conventul nostru din Oradea.

Tema exercițiilor a fost aceea de a-L lăsa pe Isus să ne vorbească, având ca sprijin câteva capitole din evanghelia după Matei. Accentul s-a pus pe atenția față de prezent, actualitatea Cuvântului și conșientizarea rolului important pe care îl are Duhul Sfânt în viața noastră. Programul acestor zile a cuprins câte două meditații zilnice, oficiul divin și sfânta liturghie, precum și adorația euharistică, rozariul și calea sfintei cruci, după posibilitatea vremii, în natură. În Duminica Floriilor am celebrat împreună cu comunitatea carmelitană și un mare număr de credincioși, animând cu solemnitate Sfânta liturghie.

În final, îi mulțumim Domnului pentru șoaptele cu care ne-a învăluit în aceste zile de pace și har, și astfel, am dobândit o mai bună pregătire pentru sărbătoarea Sfintelor Paști, precum și un discernământ mai profund pentru frații care vor reînnoi profesiunea religioasă și cei care se pregătesc să profeseze voturile pe viață.

Album Foto:

Distribuie cu: