Loading...

Editura Serafica: Novenă şi rugăciuni în cinstea sfintei Tereza de Calcutta

La Editura Serafica a apărut de curând, în colecţia „Rugăciunea creştinului”, cartea „Novenă şi rugăciuni în cinstea Sfintei Tereza de Calcutta”; format: 10/14; pagini: 48; preț: 3 lei.

Editura Serafica: Novenă şi rugăciuni în cinstea sfintei Tereza de Calcutta.

Distribuie cu:

Cartea apărută la Editura Serafica, Novenă şi rugăciuni în cinstea Sfintei Tereza de Calcutta, sub îngrijirea pr. Daniel Romila, este structurată în trei părţi, după cum urmează: în prima parte sunt redate câteva elemente biografice din viaţa sfintei Tereza de Calcutta; a doua parte conţine novena închinată cinstirii ei, cu indicaţii preliminare privitoare la recitarea acesteia; şi, în final, a treia parte include rugăciunile aparţinând sfintei Tereza de Calcutta, cum ar fi Rugăciunea de începutul zilei, de invocare a Iubirii sau, mult cunoscuta, Rugăciune pentru eliberare, dar şi altele.

Tereza de Calcutta născută la Skopje, în  anul1910, dintr-a familie de origine aromână, este o sfântă ridicată recent la cinstea altarelor, mai precis la data de 4 septembrie 2016. Agnes Bojaxhiu, cum s-a numit ea anterior, a simţit de la o vârstă fragedă chemarea lui Dumnezeu, la vârsta de 12 ani, iar la 18 ani a ales deja să devină călugăriţă. A ales prin viaţa ei să ajute copiii săraci sau abandonaţi, bolnavii, muribunzii, leproşii, ceea ce o va determina să întemeieze, în anul 1949, Congregaţia Misionarele Carităţii. Maica Tereza s-a remarcat printr-o dăruire fără rest, generozitate, putere de sacrificiu, tenacitate, fiind impresionantă în tot ceea ce a realizat. Aşadar, Maica Tereza este un exemplu de compasiune, de credinţă, de tenacitate şi de umilinţă pentru toţi, indiferent de statutul social.

Cartea de faţă reprezintă, bunăoară, o fericită ocazie în a cultiva în noi asemenea virtuţi. Pe lângă actele de caritate abundente din viaţa Maicii Tereza, rugăciunea a reprezentat centrul sfinţirii vieţii ei. Prin urmare, novena şi rugăciunile în cinstea sfintei Tereza de Calcutta oglindesc frânturi din drumul ei de sfinţire şi recuperează în fiecare dintre noi dorinţa de a fi tot mai mult în comuniune cu Dumnezeu, Tatăl nostru. Iar dacă rugăciunea a făcut din Maica Tereza o stâncă solidă în lumea contemporană şi a sfinţit drumul ei către Împărăţie, cu nădejde rugăciunea va aduce aceleaşi rezultate şi pentru noi.

***

Novenă și rugăciuni în cinstea Sfintei Tereza de Calcutta
sub îngrijirea Pr. Daniel Romila, Editura Serafica, 2017; ISBN 9786067700510; colecția Rugăciunea creștinului, 10/14 cm; 48 pp.; 3 lei.

*** 

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro; www.emag.ro

Distribuie cu: