Loading...

Editura Serafica: Exerciții spirituale cu Tatăl nostru. Rugăciunea lui Isus

La Editura Serafica a apărut, recent, cartea „Exerciții spirituale cu Tatăl nostru. Rugăciunea lui Isus” de Pablo Domínguez Prieto; format: 14/20; pagini: 222; preț: 25 de lei.

Editura Serafica: Exerciții spirituale cu Tatăl nostru. Rugăciunea lui Isus.

Distribuie cu:

Pablo Domínguez Prieto ne propune, prin meditaţiile regăsite între coperţile acestei cărţi, să pătrundem, atât cu raţiunile inimii cât şi cele ale minţii, în tezaurul inepuizabil al rugăciunii rugăciunilor, Tatăl nostru. Lucrarea de faţă se aliniază exemplar la o altă operă reprezentativă a părintelui Pablo, Până la culme, lucrări ce ating apogeul şi creionează, lăuntric, crezul lui spiritual. Corpusul Exerciţiilor spirituale a fost preluat din înregistrările conferinţelor susţinute unui grup de aproximativ cincizeci de preoţi din dieceza de Armenia-Quindio, Columbia, în luna ianuarie a anului 2009, cu douăzeci şi cinci de zile înainte de moartea părintelui Pablo.

Volumul de meditaţii la rugăciunea Tatăl nostru pune temeinic accentul pe următoarele trei aspecte din viaţa spirituală a unui preot catolic, aşa cum ni se menţionează în prefaţă. Primul aspect este legat de importanţa rugăciunii, esenţială, altminteri, în viaţa oricărui preot; momentele de rugăciune ar trebui trăite de fiecare dată cu intensitate profundă şi dinamică. Al doilea este revigorarea gratitudinii pentru darul preoţiei, iar această mulţumire celebrată în interiorul sufletului se numeşte fericire; iar preotul fericit atrage lumea la Dumnezeu. Al treilea este acela de a asuma identitatea şi misiunea sacerdotală într-un spirit de profundă adoraţie euharistică, spirit ce ar trebui să devină virtute. Prin adoraţia euharistică, preotul păşeşte aproape şi într-un mod mistic pe urmele lui Cristos, întreţinând un dialog spiritual şi real cu Dumnezeu Tatăl.

Exerciţiile spirituale reprezintă un suport util pentru a găsi echilibrul optim între viaţa activă şi cea contemplativă, de aceea, aşa cum recomandă pr. Wilhelm Dancă în prefaţă, poate fi citită cu folos spiritual nu doar de teologi, preoţi, persoane consacrate, ci şi de creştinii laici doritori să-şi motiveze mai temeinic pasiunea lor pentru Cristos şi răspândirea împărăţiei lui Dumnezeu în lumea de azi.

***

Exerciții spirituale cu Tatăl nostru. Rugăciunea lui Isus
Pablo Domínguez Prieto, Editura Serafica, 2017; ISBN 9786067700473; 14/20 cm; 222 pp.; 25 de lei.

*** 

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);Setează imagine reprezentativă
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro; www.emag.ro

Distribuie cu: