Loading...

Editura Serafica: 100 rugăciuni de Angelo Comastri

La Editura Serafica a apărut, de curând, cartea „100 de rugăciuni”; format: 11,5/16,5; pagini: 200; preț: 25 de lei.

100 Rugăciuni de Angelo Comastri.

Distribuie cu:

După ce în anul 2016, cardinalul Angelo Comastri aduna rugăciunile sale preferate și le publica la editura italiană Palumbi, iată, un an mai târziu, Editura Serafica, prin grija pr. Cristian Blăjuț (traducere) și a pr. Daniel Romila (copertă și aranjare grafică de excepție) pun la dispoziția noastră cele mai frumoase 100 de rugăciuni în recomandarea cardinalului Bisericii Catolice.

Rugăciunile preferate de prelatul roman scot la lumină rodnicia de veacuri a apostolatului creștin, anume imperativul Bisericii luptătoare: este nevoie de sfinți! Iar pentru a ne apropia vrednicește de inima lui Dumnezeu, sfințindu-ne, trebuie să arătăm o disponibilitate fără rest în rugăciunea autentică, întrucât doar rugăciunea autentică este cea care ne aprinde inima cu focul iubirii.

Rugăciunile propuse de către cardinalul Angelo Comastri nu sunt, așa cum amintește chiar el în textul ce le recomandă, „sandvișuri pregătite pentru a fi deja consumate”, în sensul că ajunge să le desfaci, să le consumi și în felul acesta să îți potolești foamea. Nicidecum. Ci, rugăciunile sunt indicatoare pentru a urma un drum de credință, adică un drum spre întâlnirea și îmbrățișarea lui Dumnezeu. Iar pentru a realiza acest deziderat, este nevoie, înainte de a recita rugăciunile, de un pic de tăcere lăuntrică; este necesar să ne deschidem inima cu toată umilința și încrederea, doar în acest fel rugăciunea capătă eficacitate și trăinicie.

Printre rugăciunile colecționate de către cardinalul Angelo Comastri în cartea de față se găsesc rugăciunile zilnice deja consacrate ale oricărui creștin, la care se adaugă rugăciunea Sfântului Rozariu, rugăciuni adresate către Dumnezeu Tatăl, către Dumnezeu Fiul (atât cu ocazia Crăciunului, cât și pentru Postul Mare și Paște), rugăciuni la Dumnezeu Duhul Sfânt, către Maica Domnului (în diferitele și multiplele situații ale vieții) și, nu în ultimul rând, rugăciuni către sfinții cei mai iubiți și invocați ai Bisericii.

***

100 Rugăciuni
Angelo Comastri, Editura Serafica, 2017; ISBN 9786067700602; 11,5/16,5 cm; 200 pp.; 25 de lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro; www.emag.ro

Distribuie cu: