Două cărți noi la editura Serafica
La editura Serafica au apărut cărțile „Francesco Perez. Biografia oficială (1861-1937)”, autor Mario Gadili și „Trandafirul galben”, autor Sergiu Cătălin Abalintoaie.
Distribuie cu:
„Francesco Perez. Biografia oficială (1861-1937)”, autor Mario Gadili, traducător Pr. Dr. Sebastian Diacu, OFMConv. Cartea apare în format 14×20 cm, are 288 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sf. Anton de Padova” din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 25 lei.
La editura Serafica, în colecția „Biblioteca de istorie”, a apărut un nou volum dedicat popularizării Operei Don Calabria (Congregația Slujitorilor Săraci ai Divinei Providențe): „Francesco Perez. Biografia Oficială (1861-1937)”, autor Mario Gadili, traducere. Pr. Dr. Sebastian Diacu, OFMConv. Cartea de față aduce în atenția cititorilor viața unui slujitor al lui Dumnezeu, mai puțin obișnuit, dar cu totul special: contele Francesco Perez, unul din primii discipoli ai Sfântului Ioan Calabria. Născut într-o familie foarte influentă din Verona, fiind al cincilea din cei 10 copii, contele Francesco Perez a primit, încă de mic, o educație catolică profundă, care l-a influențat pe tot parcursul vieții. De altfel, tatăl său, un conte extrem de bogat, avea și el aceeași educație, ceea ce l-a făcut model de viață creștină în toate funcțiile publice pe care le-a deținut. Practic, viața fratelui Francesco Perez se împarte în două mari etape: până la 48 de ani implicat în viața publică, iar mai apoi ca religios în cadrul Operei Don Calabria. De profesie avocat, Francesco Perez a deținut numeroase funcții publice: timp de 20 de ani a fost consilier orășenesc, revizor de conturi, inspector școlar, inspector al medicilor și farmaciștilor, președintele Congregației Carității – un organism de stat cu bani publici a cărui misiune era ajutorarea săracilor (un fel de direcție de asistență socială a zilelor noastre). Credința sa autentică l-a făcut remarcat în toate aceste funcții, într-o perioadă în care în Italia aveau loc numeroase revolte sociale, pe fondul crizei ce lovise țara după unificare. Bun prieten cu Sfântul Ioan Calabria, la 48 de ani contele decide să-și vândă toată averea și să o pună în slujba Operei Don Calabria, în cadrul căreia va rămâne, ca un frate umil și anonim în slujba săracilor și copiilor abandonați, până la sfârșitul vieții. Dincolo de eleganța și claritatea narațiunii, cartea de față poate și ar trebuie să fie un exemplu, mai ales în zilele noastre, despre slujirea aproapelui a celor ce dețin funcții publice sau care au posibilități financiare peste medie.
* * *
„Francesco Perez. Biografia oficială (1861-1937)”
Mario Gadili, traducător Pr. Dr. Sebastian Diacu, OFMConv.
Editura Serafica, 2019, ISBN 978-606-770-126-5, format 14×20 cm, 288 p, 25 lei
* * *
„Trandafirul galben”, autor Sergiu Cătălin Abalintoaie. Cartea apare în format 12×19 cm, în colecția „Poezie” are 140 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sf. Anton de Padova” din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 14 lei.
După ce a debutat, în 2018, cu volumul „Suflet hoinar”, apărut la editura Serafica în colecția Poezie, în 2019, Sergiu Cătălin Abalintoaie recidivează cu o nouă carte de poezii: „Trandafirul galben”. De la început, trebuie să precizăm că, dacă am lua în considerare contextul literar actual, în momentul de față asistăm la o adevărată inflație – în ceea ce privește piața cărții de poezie – de autori. Uneori, poate fi un lucru bun, dar ce e dezarmant și dezamăgitor este faptul că majoritatea scriitorilor de poezie încearcă să se impună printr-un stil sau altul, încearcă să-și găsească locul, încolonându-se în pluton în curentele literare de care se vorbește tot mai des în ultima perioadă: postmodernismul, fracturismul, douămiismul, post douămiismul, existențialismul, mizerabilismul, etc. Cele mai multe voci poetice se pierd pe drum, iar cititorul de poezie rămâne frustrat pentru că aceste curente nu pun la îndemână și mijloacele necesare pentru a tria adevărata poezie de maculatură. Mai există o cutumă potrivit căreia poezia bună, în ziua de azi, e scrisă doar de elitele literaturii.
Ce-l determină pe Sergiu Cătălin Abalintoaie să publice un nou volum? Ei bine, el nu dă din coate pentru un loc în manualele de literatură, nu vânează premii sau recenzii pozitive. Cel mult, dă din coate pentru propria existență. Și fără să vrea, demonstrează că poezia nu e scrisă numai de elite culturale. După șase ani ascuns sub o mască de sudor în Italia, în prezent este ascuns în spatele unui volan de tir, transformând singurătatea drumurilor lungi în versuri. Iar „sufletul hoinar” i-a devenit un alter-ego, un „copilot”.
* * *
„Trandafirul galben”
Sergiu Cătălin Abalintoaie
Editura Serafica, 2019, ISBN 978-606-770-127-2, format 12×19 cm, 140 p, 14 lei.
* * *
În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0768.192.777 sau 0741.120.321;
prin website (online): www.edituraserafica.ro
sau la librăriile catolice partenere.