Loading...

Dorim să trăim viața voastră fraternă

În seara zilei de sâmbătă, 21 octombrie 2017, la mănăstirea „Maica Unității” din Viișoara, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18:00, zece tineri au început Postulandatul franciscan.

Postulanții Provinciei „Sf. Iosif”.

Distribuie cu:

La întrebarea Ministrului provincial, fr. Teofil Petrișor: „Fraților, preaiubiți, ce cereți de la noi”, 10 tineri, absolvenți ai Seminarului Liceal Franciscan din Roman, au răspuns cu emoție: „Dorim să trăim viața voastră fraternă și să învățăm din exemplul vostru a-l urma pe Cristos în Ordinul Fraților Minori Conventuali”. Exprimând această dorință în fața Părintelui Provincial, a echipei formative și a altor frați prezenți, în cadrul Sfintei Liturghiei din această seară, 21 octombrie, tinerii amintiți au început Postulandatul, anul de discernământ vocațional.

Prin rugăciune, Cuvântul lui Dumnezeu, cursuri formative, momente de fraternitate, voluntariat, ajutorul fraților din echipa formativă care îi însoțesc în acest an, postulanții vor încerca să-l cunoască mai bine pe Cristos, pe care vor să-l urmeze, se vor cunoaște mai bine pe ei înșiși și viața franciscană a Fraților Minori Conventuali. 

În cadrul predicii Ministrul provincial i-a îndemnat pe postulanți ca la începutul călătoriei în drumul discernământului vocațional să-și ia în rucsacul lor pâinea cea de toate zilele, adică rugăciunea, Tau-l, pe care l-au primit în cadrul celebrării, simbolul crucii lui Cristos și să nu uite de apa pe care o vor găsi în izvorul Cuvântului lui Cristos. Fiind într-un ambient care invită la rugăciune, liniște, având exemplul surorilor benedictine de clauzură care dedică mult timp rugăciunii, părintele Teofil i-a îndemnat pe postulanți cu insistență ca în acest an să aloce mult timp rugăciunii, meditării Cuvântului lui Dumnezeu și să se lase ajutați de frații care se ocupă de formarea lor. Într-un  climat fratern, fiind prezenți și frații novici, postulanții au spus primul lor DA, în această aventură a cunoașterii și urmării lui Cristos.

Vă cerem să-i însoțiți pe postulanții noștri cu rugăciunea voastră pentru ca Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze cu harurile sale, iar ei să se lase modelați de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a fi creștini buni și viitori frați franciscani.

***

 

În seara zilei de sâmbătă, 21 octombrie 2017, la mănăstirea „Maica Unității” din Viișoara, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18:00, zece tineri au început Postulandatul franciscan.

Posted by Provincia OFMConv. din România on 22 Octombrie 2017

Distribuie cu: