Loading...

Doi noi episcopi OFMConv

Vineri, 8 ianuarie 2021, fr. Martin Kmetec, arhiepiscop mitropolit de Smirna (Izmir, Turcia), și fr. Dominique Mathieu, recent numit arhiepiscop al latinilor din Teheran – Ispahan (Iran), au fost primiți de cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, pentru a face profesiunea de credință și pentru a depune jurământul de fidelitate față de Pontiful Roman, în conformitate cu dispozițiile Codului de Drept Canonic.

Doi noi episcopi OFMConv pentru Orientul latin

Distribuie cu:

Ritualul a avut loc într-o atmosferă de bucurie și simplitate în prezența Vicarului Ordinului, fr. Jan Maciejowski, Asistenul general FIMP, fr. Giovanni Voltan și a Procuratorului general, fr. Maurizio di Paolo.

Cei doi frați, după ce au rostit formula ritului în fața Crucifixului, au depus jurământul, având pusă mâna dreaptă pe cartea Bibliei. La final, cardinalul le-a impus crucea pectorală și țuchetul, dăruite de Curia generală.

* * *

Sfântul Părinte Papa Francisc, în data de 8 decembrie 2020, l-a numit arhiepiscop mitropolit de Smirna (Izmir), Turcia, pe confratele nostru din Custodia de Orient și Țara Sfântă, fr. Martin Kmetec, până acum guardian al conventului „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Büyükdere – Istanbul.

Totodată, în ziua de 8 ianuarie 2021, Sfântul Scaun a anunțat că papa Francisc l-a numit Arhiepiscop al Latinilor din Teheran-Ispahan (Iran) pe confratele nostru Dominique Mathieu, până în prezent Asistent general CEF (Centralis Europae Foederatio).

Confraților noștri le adresăm sincere felicitări și îi asigurăm de rugăciunea noastră.

* * *

Material preluat și prelucrat după www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: