Loading...

Despre situația din Ucraina

Ministrul general, fr. Carlos A. Trovarelli, primește zilnic întrebări, după agresiunea rusă din 24 februarie 2022, cu privire la situația fraților din Ucraina. Ministrul general declară că se află în contact cu toți confrații care activează în Ucraina, cu episcopul nostru, fr. Edward Kawa, precum și cu frații din țările vecine.

Ministrul general despre situația fraților din Ucraina

Distribuie cu:

Custodele provincial al Custodiei „Sfânta Cruce” din Ucraina, fr. Stanisław kawa, aduce la cunoștință: „Toți frați sunt în convente și lucrează, punându-se la dispoziția poporului în toate modurile posibile. Bombardamentele îi obligă pe toți, când este necesar, să coboare în adăposturi. Cea mai dificilă situație este acum la Boryspil, unde există un important aeroport. Celelalte convente (Liov, Mackivci, Kremenchuk, Bilshivtsi) deja îi primesc și acordă ajutor celor refugiați”.

Fr. Marian Gołąb, președinte FEMO (Foederatio Europae Mediae et Orientalis) aduce la cunoștință că frații Federației, în special cei din Polonia, pregătesc conventele pentru primirea refugiaților. Unul din conventele poloneze cele mai apropiate de graniță, Kalwaria Pacławska, îi ajută deja pe cei nevoiași. Ministrul provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, este în contact cu frații din Ucraina, gata să acorde orice ajutor necesar. Provincia română are conventul cel mai apropiat de granița cu Ucraina la Cacica.

Ministrul general amintește de invitația papei Francisc pentru rugăciune și post, iar frații noștri din Ucraina cer și ei rugăciuni. Fr. Carlos ne asigură că vom face tot posibilul să-i ajutăm pe cei nevoiași și să-i susținem pe cei care lucrează pentru cei nevoiași.

Pe scurt: suntem acolo, cu oamenii și pentru oameni. Ne rugăm și muncim. Amin.

Biroul de presă

*

Material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: