Loading...

Custodia provincială: Hirotonire de preot la Beirut (Liban)

Sâmbătă, 01 iulie 2017, în Catedrala armeano-catolică „Sfântul Grigore Luminătorul”, situată în centrul orașului Beirut, fratele Elias Paolo Marswanian a fost hirotonit preot.

Custodia provincială: Hirotonire de preot la Beirut (Liban).

Distribuie cu:

Provenind dintr-o familie armeano-catolică, fratele Elias Paolo a fost hirotonit prin impunerea mâinilor Preafericitului Grigore Petru al XX-lea, Patriarhul Armeano-Catolic de Cilicia. Au participat la celebrarea sacramentală confratele, astăzi episcop latin de Beirut, mons. Cesar Essayan, care a ținut omilia, episcopul auxiliar al Diecezei patriarhale armeano-catolice de Beirut, Georges Assadurian, frații veniți din conventele Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă a Fraților Minori Conventuali, terțiarii franciscani din Zahle, prieteni și rude ale fratelui hirotonit, care au trăit intens celebrarea în ritul armean al Euharistiei și al consacrării preoțești.

Celebrarea milostivirii Domnului a continuat a doua zi, duminică, 2 iulie 2017, în comunitatea „Sfântul Anton” din Sin-El-Fil (Beirut), când fratele Elias Paolo a celebrat Prima Sfântă Liturghie.

∗∗∗

Fratele Elias Paolo Marswanian s-a născut la Beirut într-o familie armeano-catolică. A început drumul vocațional în seminarul armean din Bzomar (Liban). Descoperindu-l mai târziu pe Sfântul Francisc din Assisi, intră în Ordinul Fraților Minori Conventuali și își continuă studiile la Colegiul Internațional Seraphicum din Roma. A făcut profesiunea perpetuă la 18 septembrie 2016 la Beirut.

Album Foto:

Distribuie cu: