Loading...

Curia generală: Constituțiunile și lucrările la cel de-al VI-lea Capitol

Consultarea tuturor fraților și fraternităților cu privire la revizuirea Constituțiunilor, dorită de Capitulul General, se termină de acum cu lucrările la cel de-al VI-lea Capitol despre guvernul Ordinului (dispus în trei părți), pregătit de către CERC (Comitetul Executiv pentru Revizuirea Constituțiunilor), revăzut de către CIRC (Comisia Internațională pentru Revizuirea Constituțiunilor) și cu aprobarea Definitoriului general.

Sediul Curiei generale, din Roma, a Ordinului Fraților Minori Conventuali.

Distribuie cu:

Dragi frați, Pace și Bine!

Încă o dată cer fiecărui frate să studieze textele propuse și fiecărei fraternitate să aloce timp suficient în cadrul Capitulului conventual (de preferință o jumătate de zi) unei analize comunitare a textului și să semnaleze, în scris, eventualele sugestii. Unele comunități se reunesc laolaltă pentru împărtășirea analizei și reflecției plecând de la texte; și această metodă este încurajată.

Acest iter al revizuirii Constituțiunilor, așa cum a indicat expres și Capitulul general din 2013, reprezintă o oportunitate pentru formarea permanentă și, totodată, prilej de reflecție asupra identității noastre și a misiunii în Biserică și în lume cu privire la provocările pe care le primește astăzi viața consacrată.

Ne apropiem de sfârșitul acestui drum; să ne apropiem bine!

Doresc să aduc mulțumiri tuturor referenților, guardianilor și miniștrilor/custozilor care au însuflețit acest proces până acum, sperând ca munca lor să continue și ca răspunsurile să fie, într-adevăr, abundente.

Reamintesc că sugestiile fraternităților locale cu privire la Capitolul al VI-lea trebuie trimise fratelui referent al Circumscripției (Provincie, Custodie) sau Delegației până pe data de 31 iulie 2017. La rândul său, referentul va avea grijă să realizeze o sinteză și să trimită întreg conținutul reprezentantului CIRC al respectivei Conferințe/Federații până pe data de 1 septembrie 2017. Reprezentantul CIRC va realiza o altă sinteză până pe data de 1 octombrie 2017 pentru lucrările CERC și ale Definitoriului general.

Papa Francisc, în scrisoarea apostolică Misericordia et Misera cu care s-a închis anul jubiliar, ne amintește că: „Suntem chemați să facem să crească o cultură a milostivirii, bazată pe redescoperirea întâlnirii cu ceilalți… Cultura milostivirii se formează în rugăciunea asiduă, în deschiderea docilă la acțiunea Duhului, în familiaritatea cu viețile sfinților și în apropierea concretă față de cei săraci. E o invitație urgentă pentru a nu înțelege eronat unde este determinant să fim angajați” (nr. 20).

Acest proces să ne ajute să cunoaștem cum să ne implicăm pe viitor.

Domnul să ne însoțească și să ne binecuvânteze.

Fratern,
Fr. Marco Tasca,
Ministru general

(traducere din limba italiană de fr. Carol Daniel Sabău)

∗∗∗

Material apărut pe www.ofmconv.net 

Distribuie cu: