Loading...

Crucii Tale ne închinăm Cristoase…

Miercuri, 17 aprilie 2019, credincioșii orădeni au participat și în acest an la tradiționala devoțiune „Calea Crucii”, cu personaje reale, în parcul Olosig vizavi de Sanctuarul Eparhial Franciscan „Maica Domnului” din Oradea.

Calea Crucii cu tinerii franciscani la Oradea

Distribuie cu:

Figurile biblice au fost interpretate de tinerii grupului „Allegria”, de la Sanctuarul, coordonați de George Demian, profesor al Liceului „Iuliu Maniu” din Oradea și pr. Iulian Robu, rector al Sanctuarului, împreună cu ceilalți frați conventuali care își desfășoară misiunea la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”. La acest moment de rugăciune au fost prezenţi Episcopul romano-catolic de Oradea, PS Böcskei László, şi Vicarul general al Eparhiei de Oradea, pr. Mihai Vătămănelu OFMConv.

Pe o vreme în care cerul a plâns cu noi, am meditat la imaginea lui Cristos care continuă să treacă pe străzile noastre, având umerii zdrobiţi de crucea apăsătoare și fiind condamnat, batjocorit, ajutat, întărit, insultat, răstignit, despuiat, părăsit, îndepărtat…

Credincioşii au contemplat pătimirea lui Isus, fiind contemporani cu el pe drumul crucii. Calvarul, în dimensiunile sale reale, îl descopărim numai dacă trăim la periferia vieţii noastre. Cristos a fost scos să moară în afara cetăţii. Dacă ne vom încăpăţâna să rămânem la adăpost, la o viaţă comodă, dacă nu ne vom lăsa răniţi, să ne ardă ochii de realităţile cele mai incomode ale timpului nostru, Marele Absent al Căii crucii va fi tocmai El, Isus.

Fraţii franciscani de la Oradea transmit sărbători binecuvântate tuturor!

***

Miercuri, 17 aprilie 2019, credincioșii orădeni au participat și în acest an la tradiționala devoțiune „Calea Crucii”,…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 19 aprilie 2019

Distribuie cu: