Loading...

Cortona: Întâlnire fraternă de Ziua Națională a României

Comuniunea a fost și laitmotivul întâlnirii noastre, pe acest aspect axându-se și îndemnul de deschidere al fr. Romică Pal, celebrantul principal al Sfintei Jertfe Euharistice.

Frați români reuniți la Cortona, acolo unde comuniunea a fost laimotivul întâlnirii.

Distribuie cu:

Ziua Națională a României a constituit pentru mai mulți frații români ce își desfășoară apostolatul pe meleagurile antice ale Italiei un minunat prilej de reîntâlnire, pentru a comemora în același spirit un eveniment atât de important al istoriei noastre.

Ne-au  întâmpinat cu prietenie și maximă disponibilitate frații franciscani prezenți în conventul de la Cortona, fr. Marius Căliman și fr. Romeo Sumănaru, acest loc fiind unul dintre locurile de referință ale începutului franciscanismului, loc drag sfântului Francisc, mai ales pentru posibilitatea pe care i-o ofereau împrejurimile, de a se retrage în singurătate pentru a întări, prin rugăciune, comuniunea sa intimă cu Dumnezeu.

Comuniunea a fost și laitmotivul întâlnirii noastre, pe acest aspect axându-se și îndemnul de deschidere al fr. Romică Pal, celebrantul principal al Sfintei Jertfe Euharistice, moment care a constituit și începutul acestei minunate zile.

Deși greu accesibil, locul de ermitaj al sfântului Francisc ne-a încântat pe toți, mai ales datorită parfumului spiritual ce se resimțea parcă în acest ambient spiritual specific franciscan. Fratele capucin ce ne-a însoțit ne-a vorbit despre predica fascinantă a sfântului Francisc la Cortona, în urmă căreia unii dintre tinerii nobili ai orașului au dorit să îmbrățișeze forma de viață a Sărăcuțului din Assisi. Unul dintre ei, după unele cronici, pare a fi și fratele Elia, dar și Fericitul Guido de Cortona.

Am făcut un alt popas la Biserica „Sfânta Margareta”, terțiară franciscană ce și-a dedicat viața slujirii săracilor, atunci când a înțeles cu adevărat gratuitatea iubirii lui Dumnezeu, după convertirea ei de la o viață mondenă la o viață ascetică și de totală disponibilitate pentru cei din urmă.

Consemnez doar câteva dintre minunatele clipe trăite împreună ca frați, în conventul din Cortona, acolo unde Dumnezeu a dorit să ne întâlnim pentru a sărbători în spirit românesc Ziua Națională a României.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: