Loading...

Consacrarea noului Episcop de Iași

Sfântul Părinte papa Francisc, în ziua de 6 iulie 2019, l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe Mons. Iosif Păuleţ. Consacrarea sa episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi vor avea loc la data de 6 august 2019, în sărbătoarea „Schimbarea la Faţă a Domnului”, începând cu ora 10.30, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Consacrarea și instalarea noului Episcop de Iași va avea loc în sărbătoarea „Schimbării la Față”

Distribuie cu:

Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

La acest eveniment deosebit va participa şi Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune.

Din partea Oficiului pentru Pastoraţia Liturgică şi Sacramente au fost propuse următoarele intenţii pentru rugăciunea credincioşilor:

Pentru Mons. Iosif Păuleţ

– Doamne, tu l-ai chemat pe părintele Iosif Păuleţ să păstorească Biserica noastră locală de Iaşi. Te rugăm să reverşi asupra lui înţelepciunea şi credinţa sfinţilor apostoli, pentru a mărturisi tuturor iubirea lui Cristos, bunul păstor!

Pentru PS Petru Gherghel

– Doamne, care îi răsplăteşti din belşug pe lucrătorii în via ta, binecuvântează-l pe episcopul Petru pentru slujirea sa episcopală plină de caritate şi credinţă în slujba diecezei noastre şi copleşeşte-l cu harurile tale!

Pr. Adrian Blăjuţă, 
purtător de cuvânt

* * *

Material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: