Loading...

Congres internațional al Armatei Maicii Domnului la Roma

Obiectivul este acela de a oferi impulsuri valide pentru prezentul și viitorul Franciscanilor Conventuali în lume.

Congres internațional kolbian - 2017.

Distribuie cu:

În contextul comemorării centenarului Armatei Maicii Domnului, așa cum fusese prevăzut în ultimul Capitul general ordinar al Fraților Minori Conventuali, va avea loc la Roma, la Seraphicum, în zilele de 19 și 20 octombrie 2017, Congresul Internațional cu titlul Sfântul Maximilian Kolbe, stilul de viață al unui frate minor conventual în lumina noii evanghelizări.

La întâlnire vor participa, alături de Ministrul general cu Definitoriul general, 51 de frați delegați din întreaga lume și câțiva invitați laici experți în tematica abordată. Aceștia vor dezbate stilul de viață al martirului de la Auschwitz în trăirea sfaturilor evanghelice, fraternității și misiunii.

Participanții vor încerca să evidențieze în care dintre aspectele vieții Ordinului profeția sfântului ar putea fie actualizată în mod eficace, în lumina a ceea ce Biserica îndeamnă și în vederea lucrărilor de revizuire ale Constituțiunilor Ordinului.

Obiectivul, pe care întâlnirea îl propune, este acela de a oferi impulsuri valide pentru prezentul și viitorul Franciscanilor Conventuali în lume, în baza mesajului și experienței spirituale a sfântului Maximilian.

(traducere din limba italiană de fr. Carol-Daniel Sabău)

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: