Loading...

Conferință la Institutul din Roman

Într-un climat de comuniune, marți, 28 septembrie 2021, începând cu ora 18.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan, în cadrul Academiei „Petru Tocănel”, a avut loc debutul unui nou șir de conferințe sub genericul „Ce ne face mai umani?”.

„Ce ne face mai umani?”, un nou șir de conferințe organizate de Academia „Petru Tocănel”

Distribuie cu:

În introducerea făcută de pr. Lucian Horlescu, moderatorul sesiunii academice, ni s-a amintit că obiectivul tematicii constă în descoperirea umanității proprii, a sensului ei, a trăi în armonie cu ceea ce suntem, dar și ce pași putem face pentru a ajunge la împlinire.

După momentul introductiv a urmat un moment liric susținut de Antonia Croitoriu, parte a trupei de teatru „Gong” din Roman.

Invitata serii a fost doamna Angela Elena Ifrim, speaker și specialist în design-ul de comportament. Discursul a fost construit pe găsirea unui mod adecvat în a trăi în comunitate sau, altfel spus, ceea ce îi face pe unii oameni ușor de iubit, iar pe alții greu de suportat. Folosindu-se de un discurs antrenant și plin de umor, doamna Ifrim a subliniat două elemente în vederea unei bune conviețuiri cu ceilalți și pentru a fi ușor de iubit: pe de o parte sistemul de filtrare care are la bază uitarea, generalizarea și distorsiunea, iar pe de altă parte sistemul reticulat activator ascendent, care ne atrage atenția supra a ceea ce ne interesează.

Un alt aspect prezentat în cadrul conferinței are la bază evitarea concepției de a avea mereu dreptate, controlul sufocant, ajutorul nefolositor, victimizarea și preocuparea exagerată, boli pe care speaker-ul ni le-a prezentat într-un mod foarte original: „controlita”, „părerita” , „sfătuita” sau „victimita”.

În dialogul avut cu moderatorul, doamna Angela Ifrim și-a concentrat discursul asupra posibilității schimbării, care produce beneficii considerabile, schimbare care își poate găsi forța insistând asupra calităților pe care ceilalți  dorim să le aprecieze la noi.

Spre finalul întâlnirii, a urmat o discuție prodigioasă între doamna conferențiar și participanți, succedat de un moment artistic susținut de Eliza Atofanei (studentă).

Album Foto:

Distribuie cu: